Само в Breaking.bg: Имало ли е „чадър“ на Къро в МВР по времето на Бойко Рашков?

0
1196
Бойко Рашков

Покривани ли са сигнали срещу полицаи, работили за Каменов, в дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР?

Стефан Ташев

Имало ли е чадър в МВР над бандата на Красимир Каменов-Къро, разследван за 5 поръчкови убийства и опит за отстраняване на магистрати и висши полицейски началници, по времето на Бойко Рашков? Това ще установява разследването на прокуратурата. Според източници на Breaking.bg в е имало „чадър“ и то не случайно, а именно по нареждане на самия министър Бойко Рашков.

Всички сигнали за евентуална съпричастност на полицаи към престъпната група на укриващия се в ЮАР бивш висаджия, са били „покривани“ в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, по нареждане „от горе“. Те са били докладвани на вътрешния министър от директора Георги Георгиев, но са покривани. Нещо повече, всички полицаи, които са разследвали бандата са уволнени от Рашков.

Такъв е случаят с полицейски директор, осигурил разрешение за оръжие на основен свидетел срещу бандата на Къро, който е уволнен от МВР, но съдът го е върнал на работа наскоро. Искането за това е било направено от Главна дирекция „Национална полиция“. Именно заради него е отстранен и шефът на отдел „Убийства“ в Националната полиция Михаил Наумов, изпратен от Рашков в ОДМВР-Смолян. За което самият бивш комунистически следовател се похвали наскоро.

Както Breaking.bg писа на 17 март 2023 година чистките на Рашков в крайграничните с Турция областни дирекции на МВР са свързани именно с Къро и хора на Васил Божков-Черепа.

Още в първия си работен ден като служебен министър на вътрешните работи-12 май 2021 година Рашков назначи за шеф на своя политически кабинет Елена Фичерова-Караиванова, член на политбюрото на партията на Васил Божков-Черепа „Българско лято“ и бивш кандидат за депутат от нея, за което първи Breaking.bg съобщи още същият ден.

Дамата бе отстранена от МВР два часа преди обявяване на първият списък по Закона „Магнитски“, в който попадна и Черепа.

Тогава за началник на ОДМВР-Хасково бе назначен Венцислав Кирчев, до тогава шеф на полицейски участък в Черноочене, кърджалийско. Кирчев е приятел на Асен Василев и приближен на „Иарата“, човек на Васил Божков за Хасково и района. По-късно Кирчев става директор на полицията, орезилил се с ареста на Бойко Борисов.

Бившият шеф на полицията Кирчев на предизборна проява в Хасково. Зад гърба му е синът на Марин Димитров-Иарата, човек на Васил Божков-Черепа.

В Ямбол за директор на ОДМВР бе сложен Добрин Добрев, оказал се приятел на Мирослав Иванов-Ленин, и.д. шеф на парламента и годеник на Лена Бориславова.

Според различни публикации в медиите през годините Къро държи т.нар. златен гьол на Капитан Андреево чрез подставени лица, а заедно с авера си Христофорос Аманатидис-Таки и прословутата частна лаборатория за на пункта.

 Дългогодишните съдружници Къро и Таки влизат в конфликт, който се разгаря и започват взаимни удари между тях. Къро надделява с държавна помощ от МВР и премиера Кирил Петков, който изведнъж се хвърля да бори корупцията на Капитан Андреево, заедно с Иван Христанов.

Красимир Каменов-Къро.

Скандалните разкрития на прокуратурата, НСлС и Националната полиция за връзки на ПП-ДБ с организираната престъпност, заплахите срещу прокурори, следователи и съдии и събирането на финансов ресурс за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, се тръгнали от разследването за убийството на бившия полицай Любомир Иванов-Любо Полицая на 25 март 2022 година.

Месец по-късно полицията задържа физическият убиец на Иванов и негов помагач- Кристиан Илиев и Боян Табаков. Според публикации в медиите поръчител на убийството е висаджията Красимир Каменов-Къро. Именно при разследването на убийството на Иванов полицаите са се натъкнали на документите и записите у приближените на Къро, в които изплуват имената на Цецо от Белград-Цветан Василев, Бобока-бизнесменът Бобоков, Кокорчо-Асен Василев и приближения на Кирил Петков Калин Едрев.

Любомир Иванов Снимка: 24 часа

Соченият за помагач на физически убиец на Иванов- е Боян Табаков, дясна ръка на Красимир Каменов-Къро. Според публикации в медиите след оттеглянето си от МВР бившият полицай Иванов се е занимавал с нелегална фабрика за цигари, собственост на Къро, но нещо се е издънил и е бил „поръчан“.

През юли 2022 година, докато управлява все още „промяната“ и на власт е Рашков като вътрешен министър, близки на застреляния бивш алармираха главния прокурор Иван Гешев, че според тях разследването на екзекуцията е зациклило.

 Има достатъчно доказателства, които ясно сочат механизма по който е извършена екзекуцията на бившия криминалист. Въпреки това държавното обвинение не дава на съд сочените за пряк извършител на покушението Кристиян Илиев и неговия помощник Боян Табаков, пишат близките на Иванов. Разкриването на убийството на Любо Полицая бе дело на отдел „Убийства“ в Националната полиция, с ръководител Михаил Наумов. Веднага след това започват компроматите и „сигналите“ срещу него и Рашков го изпраща в Смолян.

Наскоро Къро се сдоби с официално обвинение като поръчител на това убийство.