Закуска за шампиони*

0
1634
Върховният жрец на съдебната реформа Христо Иванов.
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Беше ли Гешев в САЩ или не беше?

Стефан Ташев

Чудом се чудят умници юнаци.

Бре, де му на Гюро главата?

ГЕРБ/СДС

Ама той имаше ли глава?

Мисля, че имаше.

Па аз мисля, че нямаше.

Имаше.

Нямаше.

В момента България прилича точно на героите от тази приказка на Елин Пелин – “Умник Гюро с умници другари“. В нея се разказва как героят Гюро и другарите му отишли да хванат мечка-стръвница в една дупка, но тя лапнала главата на Гюро и накрая юнаците го извадили без глава. И започнали да се чудят имаше ли Гюро глава, нямаше ли.

Сега се разиграва същият спектакъл. Беше ли главният прокурор Гешев на молитвена закуска в САЩ или не беше?

Според „правилните медии“ БТВ, „Дневник“, „Капитал“, „Клуб Зет“, „Медиапул“, „Свободна Европа“ и подопечни, Гешев не е бил на никаква закуска.

Да, в САЩ е, но си стоял в хотела и гледал тъжно през прозореца събитието. Същите медии една седмица цитираха конгресмени, сенатори, организатори, портиери и кой ли не още зад океана, че Гешев не е поканен никъде, но днес се самоопровергаха като пуснаха снимките и съобщението на прокуратурата от участието на българския главен прокурор на молитвената закуска с видеоучастие на президента Байдън и украинския му колега Володимир Зеленски.

Това обаче трая само няколко часа, след което те се окопитиха и ни обясниха, че всъщност Гешев е бил на някаква закуска-менте, за някакви дребни риби, нещо като двата синода при нас, или двете главни мюфтийства едно време. А не на закуската за шампиони, тежка категория, на Байдън, разбираш ли.

Каква е тази истерия по закуските зад океана?

Още щом излезе новината, че българският главен прокурор отива в САЩ цели групи медии, сякаш командвани от един център, с еднакви дописки, с еднакви заглавия и еднакви източници, изпаднаха в истерия. Заедно с няколко политически проекта. Те просто не можеха да повярват, че без тяхно разрешение и изрично одобрение някой може да отиде във Вашингтон. Да не говорим за най-големият враг на „добрите сили“ Иван Гешев.

Просто не може и толкова.

Колко ли доноса на Христо Иванов, Мирчев и останалите са изсипани в посолството на ул. „Козяк“ ? Сигурно са заринали резиденцията на „тяхната“ посланичка Херо Мустафа. Колко ли ризи са били скъсани? Добре, че никой не се самозапали на площада пред президентството.

Чакаме „разследвания“ кой е позволил такова нещо?

КОЙ? ТЕ!

Добрите сили“ просто не могат да си представят, че някой друг, да не говорим за техния основен враг, може да си позволи да контактува с администрацията в САЩ. Понеже те са заели всички входове и изходи към „обетованата земя“ зад океана. ТЕ са пътят и истината и животът. ТЕ са добрите сили, бивши умни, красиви и почтени братя и сестри.

ТЕ пишат доносите и докладите до „Репортери без граници“, Държавен департамент, „Прозрачност без граници“ и останалите организации. Там клепат и главният прокурор Иван Гешев, плашат, че ще му сложат „Магнитски“, това за тях е върховната справедливост, а той взел та отишъл на закуска в САЩ. Че и по покана на някакви конгресмени. Как може, бе?

Би Ти Ви първо с една информация.
После със съвсем друга.

Горките конгресмени, не мога да ги мисля, ще бъдат изядени с парцалите от посочените по-горе медии. Ще станат путинисти, мафиоти, статукво и крадци.

Черешката на тортата“ обаче е умозаключението на комунистическия следовател Бойко Рашков, водещ политик от „промяната“, че всъщност визитата на главния прокурор Гешев в САЩ е заради Пеевски. Отишъл, за да го спасява от „Магнитски“. Не стига, че се е самопоканил във Вашингтон, ами и Пеевски ще спасява. Такъв връх на юридическата мисъл не могат да измислят нито от „Икономедия“, нито от „Свободна Европа“. Само Рашков.

Друго си е Кирил Петков да е във Вашингтон, където някакви треторазредни чиновници се снимат с него на фона на камината във фоайето. А Петков е с мръсни обувки. Това вече е „историческо посещение“. За договора с „Джемкорп“, чийто собственик бе санкциониран наскоро по същия „Магнитски“.

Ако четем медиите на „добрите сили“ , това не е вярно.

Не е вярно и че Гешев е бил на молитвена закуска. И за Нексо не е вярно. Според въпросните медии Нексо е спечелила делата в САЩ, нищо, че компанията ще плаща 45 милиона долара глоби и има забрана да оперира в Америка.

Това е злостна пропаганда на „каскетите“.

И всичко друго, но не и обективна журналистика, а обикновена пропаганда

Със съответните опорки, клишета и заклинания. Тези медии са „демократичното“ и „колективно“ „Работническо дело“. Само тяхното дело е право и който не е с тях, е против тях. Враг, каскет и мафиот.

Друго мнение не се приема. Да живее „съдебната реформа“, във вариант „Гешев“ и разградската правна школа, която я измисли, начело с Върховния жрец на съдебната реформа Христо Иванов.

Тези хора са толкова нагли, че са готови дори да нарушат Конституцията, за да махнат Гешев.

По ирония на съдбата докато българският главен прокурор е (не е) в САЩ американският главен прокурор Мерик Гарланд нареди разследване срещу президента Джо Байдън, като агенти на ФБР обискираха дома му в щата Дѐлауеър в търсене на секретни документи. Същият главен прокурор Гарланд нареди преди време обиски в дома на бившия президент Доналд Тръмп, пак за същото.

А сега, де? Но в САЩ няма протести срещу Гарланд, няма вдигнати юмруци като след акцията на прокуратурата в президентството у нас. Нямат си Христо Иванов и Хаджигенов. Мноогоооо са загубили.

И никой, представете си, не иска оставката на главния прокурор на САЩ и ограничаване на правомощията му.

Нито един милиардер с проблеми със закона не изгаря от желание да го прави „фигурант“. Изостанали хора.

Само със закуски за шампиони се занимават. Четете демократичното „Работническо дело“, за да разберете, че Гешев си е тук, крие се в кабинета си, а Пеевски е намерил някакъв двойник в щатите, който да се снима вместо него по закуските-менте.

*Оригиналното заглавие на романа на Кърт Вонегът, издаден през 1973 година и едноименния филм по него от 1999 година