Часовник с кукувичка

0
909
Часовник с кукувичка пее на "Дондуков" 2.

Смешно е Румен Радев да говори за борба с корупцията

Иван Михайлов

Часовник с кукувичка. Съветски, от Коми. Това бе една от големите „екстри“ на социализма. Притежаването на такъв часовник, пластмасов, но с метални въжета, беше голям лукс и се показваше с гордост на гостите. На всеки кръгъл час от пластмасовата къщичка излизаше пластмасова кукувичка и кукаше според часа. Това се търпеше известно време, после часовникът се повреждаше безвъзвратно и оставаше да стои безмълвен. Кукувичката не излизаше.

Сетих за този соцаксесоар по време на отчета на президента Румен Радев днес.

Ми той е като часовник с кукувичка. Четири години едно и също, куку,куку, куку, до изтрещяване. „Отчетът“ се оказа начало на предизборната кампания на двойката Радев-Йотова. Предаван от държавните медии безплатно. Използване на държавна власт за лични политически битки и самореклама.

Ако се вярва на часовника с кукувичка, инсталиран от съветски генерали от КГБ на „Дондуков“№2, само той е работил тези четири години. Правил политики, планове, съвети,стратегии до премала. Но управляващите злодеи не му обърнали внимание. Цитирам по памет бившият началник на кабинета на Радев Калоян Методиев, който коментира последните стратегически „визии“ на президентството: Не стават и за четене!!!!

Оказа се, че бившият летец има още стратегии, зареден е до козирката с тях, за нова България, модернизиране на държавата, нов ред, нова държава.

Никой от седящите в президентството представители на медиите не му зададе въпроса: Абе ти хубаво имаш идеи, но как ще ги реализираш като нямаш никакви правомощия по конституция ?

Така през 2001 година на българите пробутаха Георги Първанов, бивш оргработник от „Позитано“№20, за държавен глава с мотото: Социалният президент! Може би хората чакаха Първанов да им вдигне пенсиите, заплатите, да направи бедните богати и мед и масло да се леят по улиците.

При двата мандата на Първанов нито бедните станаха богати, нито „социалният президент“ се погрижи за онеправданите. Занимаваше се с „шлемове“, тройни коалиции и други неща.

Сега Радев ще пробутва лозунга „Борба с корупцията“. Четири години той говори за „светлина“, „корупционни сделки в огромни мащаби“ и тем подобни. Без нито едно доказателство. Нищо, че получава всички доклади от всички спецслужби. Часовник с кукувичка.

Точно човекът назначил любовницата си на двата щата във ВВС, осигурил и държавна квартира, да говори за корупция. Смешно е. А на всичкото отгоре да вземат от ОЛАФ да пуснат днес съобщение, че съветникът на Румен Радев Пламен Узунов, като вътрешен министър в служебния кабинет на часовника с кукувицата, е ощетил бюджета на ЕС с 6 млн. евро при сделка за автомобили за МВР. Чиста корупция. И сега България трябва да ги връща. Това ли ще е „новият ред и новата държава“ на Румен Радев ? Като при Пламен Узунов, Милушев и останалите ченгета, с които е натъпкано президентството ?

Това ли ни чака при успех на „здравите сили“, събрани под скиптъра на Радев – Манолова, триото, Нинова, а защо не и феновете му от „Да, България“ ?

Митко Есемеса премиер, Пламен Узунов вътрешен министър, Милушев, разследван за шпионаж, министър на отбраната, а фамозната Деса шеф на правителствената информационна служба.

Тогава ще настане такъв живот…..Дали обаче форсирането на предизборната кампания още от февруари ще донесе успех на Радев ? Дали льотчикът си е направил добре сметката ?

Или някои от „Майсторите“ в президентството го е качил на шейната ? Да не стане като с часовника с кукувичката ? Отначало му се радваш и се хвалиш на комшиите, после ти писва, а накрая се поврежда и замлъква. Завинаги.

От нас зависи дали кукащият часовник ще остане монтиран на „Дондуков“№2 още пет години. Или ще го пратим да си пише стратегиите у дома.