Бойко Борисов няма да отиде в парламента, както го призова Кирил Петков

0
152
Борисов в Стара Загора.

Защо?

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Ето как лидерът на ГЕРБ обясни решението си в ексклузивен коментар пред Соня Колтуклиева:

Защо да отида в зала “Запад”? Това с какво ще подобри ситуацията, в която изпадна Народното събрание?! Само, за да кажат после, че Борисов е виновен за всичко ли?!

Пленарната зала на Народното събрание е най-публичното, прозрачно, честно, открито място: всички медии излъчват директно заседанието, всички българи могат да проследят какво се случва, ако пожелаят.

Защо зала “Запад” на парламента да е по-подходяща от пленарната зала на парламента за обсъждания и изразяване на позиции?! Няма логика в това.

Аз спечелих вота на 2 октомври в София и в Пловдив, но се оттеглих и не съм депутат. Депутатите в залата са в правото си да заявят позиция и да изразят отношението си с гласуване.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи упълномощи парламентарната група да реши дали да оттегли Росен Желязков, да води разговори по предложението за смяна на председателите на ротационен принцип, дали да предложи друго решение или друга фигура – например, най-възрастният и най-опитният.

Какво се получава? “Двама се карат, третият печели”.

Конституцията е дала право на парламентарно предтавените партии да се разберат, да постигнат съгласие по законодателната дейност и съставянето на правителство. Иначе инициативата отива у президента и се назначава служебно правителство.