Борислав Цеков: Да позволиш на НСО да те вози 120 км/ч при разрешени 60 км/ч, е съучастие

0
2577
Тицин публикува снимка от катастрофата със загиналия човек вътре.

На какво правно основание и по каква конкретна причина се харчат стотици хиляди държавни пари за охрана на Кирил Петков, при положение, че отдавна (повече от 1 година) не е премиер?

Мрежата изригна след ужасната катастрофа с кола на НСО, в която се возеше Кирил Петков, със загинал и тежко ранена жена край Аксаково. Борислав Цеков коментира гневно:

Да позволиш на НСО да те вози със 120 км/ч при разрешени 60 км/ч, е съучастие. Бил съм охраняван известно време през 2004-2005 г. от НСО в режим 24-часова охрана. И зная, че подобни тежки нарушения са възможни, само ако охраняваното лице изрично изисква от служителите на НСО да бързат за някъде. Така че, не оправдавам по никакъв начин Киро за трагичния инцидент днес, при който загинаха хора. Бог да ги прости! А по отношение на Киро, имам само един въпрос – на какво правно основание и по каква конкретна причина се харчат стотици хиляди държавни пари за неговата охрана, при положение, че отдавна (повече от 1 година) не е премиер, а е просто народен представител. Същият въпрос се отнася и до полицейската кола на МВР, която вече няколко години е закотвена денонощно пред дома му.

На всичкото отгоре пиарът на „Промяната“ Найо Тицин публикува в социалните мрежи снимка от катастрофата, в която се вижда загиналият шофьор, убит от колата на НСО. По този повод Никола Филипов написа:

Този ypog снима, как кола, в която се е возил шефът му е убила друг човек. Дори на снимката се вижда убития човек.

Няма такава сган.

Няма такова дъно!

Само на мен ли това ми звучи изключително цинично?!?

А Борис Марков допълва:

Да се случи през деня” е препратка към преживелите, т.е. жали се, че на Кирчо ми се развалил деня, а не че има починал и тежко пострадал. Що за цинично и просташко отношение е това към инцидент с починал?! Ами дайте да газим всички, които нарушат правилника, да не ни развалят деня…