Докато Рашков се занимава с „лов на вещици“, престъпността излиза от контрол

0
206
Снимка: архив
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Мутрите“, срещу които се бореше Радев, отново са на улицата

Иван Михайлов

Помните ли юмрука на президента Радев и призива му: „Мутри вън“ от лятото на 2020 година ? През зимата на 2022 година мутрите не само не са вън, а са на улицата. Усеща се като 1996 година. Няма седмица без убийства, отвличания, телефонни измами, грабежи. Страната е зарината от лавина тежки престъпления. И тя расте.

Благодарение на импотентното МВР, превърнато от Бойко Рашков-Дамаджаната в политическа полиция. Вместо с предотвратяване и разкриване на престъпления министерството се занимава с „лов на вещици“. Ето за какво става дума.

ГЕРБ/СДС

От 12 май 2021 г. до края на миналата година в МВР са уволнени 682 души, по собствено желание са си тръгнали 604, а още 123 по тяхно желание са били назначени на по-ниски длъжности. Това става ясно от отговор на парламентарно питане на депутат от ГЕРБ Десислава Трифонова. Тоталната чистка, до директори на РПУ, се извърши от Рашков брутално и със замах.

Министърът забрани на оперативните работници от службите като ГДБОП да работят с прокуратурата. Бяха спрени разследванията срещу знакови олигарси, а информацията по тях бе изнесена незнайно къде и на кого.

Единствената задача, поставена от Рашков, остава да се громи ГЕРБ. Предимно виртуално. Всичко друго е оставено настрана. Като маловажно. И ето резултатът. Лавина от престъпност. Доцентът по наказателно право би трябвало да знае кога се развихря престъпността-когато властта е слаба. И държавата я няма. Точно това се случва в момента. Убийството на Еранухи Пехливанян, съпруга на собственика на аптеки „Астра“, общински председател на ГЕРБ-Русе и общински съветник Бедрос Пехливанян мина някак между другото.

Пропагандата, която обслужва Рашков и рашковците, го филтрира до дребна новина в края на телевизионните емисии. Няма „разследващи журналисти“, които да ровят. МВР-то на Рашков е лаконично, а иначе многословният министър мълчи. Полицията в Русе работела по отвличане, пък то се оказало убийство. Не прави впечатление на никой, че жертвата е следена с месеци, отвлечена е от колата си, ограбена, удушена и разчленена. След това частите на тялото са хвърлени в река Русенски Лом.

Това брутално престъпление не прави впечатление на никой. Част от статистиката. Напишете в интернет търсачките: убийство и ще ви излязат стотици резултати от последните осем месеца. Брутални престъпления срещу деца и жени. Вместо с престъпността Рашков воюва срещу прокуратурата и персонално с главния прокурор Иван Гешев. И провежда „лов на вещици“ на политическите опоненти на патрона му Румен Радев. Нищо добро не чака държавата от такава война. В нея няма да има победители, а само жертви.

Помним войната Бонев-Татарчев, в която разстрелваха полицаи по улиците. Сега ще се получи същото. След поголовните чистки в МВР, когато изгонените служители бяха наричани „престъпници“ от Рашков, остава въпросът има ли капацитет самото министерство да се справи с престъпността ? Отговорът е не, няма. Защото МВР се превърна в политическа полиция. А през това време на улицата се настаниха отново „мутрите“. Може би това е целта, за да бъде обвинена после прокуратурата, че не се справя с престъпността ?

Най-вероятно. Рашковците приложиха този прийом при разследването за „Хемус“ и великият свидетел, който трябваше да разкаже уж за цялата схема, но не каза нищо. Това старите методи на ДС. Явно комунистическият следовател Бойко Рашков не е научил нищо ново. И нищо старо не е забравил.