Eдни и същи „зелени активисти“ години наред блокират ключови за развитието на България проекти

0
127
Борислав Сандов Снимка: фейсбук

Срещу съдебна такса от 5 лева всяка НПО може да обжалва държавна или частна идея, дори тя да е от стратегическо значение или е на стойност милиарди

Димитър Вучев, фейсбук

Ако се чудите кой върти на малкия си пръст България, отговорът е ясен: „зелените“ неправителствени организации.
Срещу съдебна такса от 5 лева всяка НПО може да обжалва държавна или частна идея, дори тя да е от стратегическо значение или е на стойност милиарди. Това води до факта, че едни и същи „зелени активисти“ години наред блокират ключови за развитието на България проекти.

Този път е тунелът под Шипка, но списъкът с блокирани инфраструктурни проекти е голям: автомагистрала „Струма“, ОВОС на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, забраните за добив на газ и нефт, спортните съоръжения и лифтове по планините и още редица други. Всички те са провалени или забавени заради саботиране от страна на няколко политически зависими зелени НПО.

Същите тези рекетьори ни струват милиони на година, които плащаме за броене на пеликани, гъски, лисугери и т.н. под маската на наблюдение на застрашените видове. Всички сме наясно, че това е законен начин държавата да си „откупи“ спокойствие и тормозът да спре поне временно.

Най-скандалното е, че тази „зелена“ клика има смехотворно политическо представителство, бидейки нищожна съставна част от ПП-ДБ. Новата коалиция вече започна и да се клати, след като бивш депутат от „Зелените“ заплаши да си отвори устата, ако не бъде поставен на първа позиция в листата им.

Кога ли най-после ще спрем да се връзваме на този рекет?