Изпълнява ли кабинетът на Радев сценарий на сръбските служби в Северна Македония?

0
732
Горят българското знаме в Северна Македония. Снимка: ТВ21

Подкрепа на „партия на българите“ е или глупост, или преднамерена провокация

Изпълнява ли кабинета на Румен Радев сценарий на сръбските служби в Северна Македония за окончателно обезбългаряване на тази територия ? Вчера служебният външен министър Светлан Стоев обяви, че подкрепя намерението на председателя на фондация „Македония“ Виктор Стоянов за създаване на партия на българите в Северна Македония.

Това е единственият и правилен път българите в съседната държава да постигнат своето утвърждаване“, обяви Стоев пред журналисти.

Според него след като в конституцията на Северна Македония им се дават такива права, те, заедно с българската държава, трябва да ги защитават.

Създаване на партия на българите в Македония няма да помогне на подложените на етническо прочистване и промиване на мозъци в продължение на десетилетия наши сънародници там, коментираха пред Breaking.bg служители от разузнаването.

Напротив, така служебното правителство влиза в капана на сценарий на сръбските тайни служби. За такъв сценарий България е била информирана още преди пет години.

Заради масираната антибългарска пропаганда в Северна Македония сред нашите сънародници там цари страх да изказват публично своята идентичност. При това положение колко души официално ще подкрепят такава партия ? Ако се регистрира такава партия, но за нея на избори гласуват едва няколко хиляди души, това ще развърже окончателно ръцете на просръбските сили в Северна Македония и ще подкрепи техните твърдения, че етнически българи в съседката ни няма. Българите не са признати за малцинство от Скопие. Създаването на тяхна партия ще развихри допълнителни репресии и гонения към нашите сънародници. А така с един куршум ще се ударят два заека. При провал на изборите управляващите в Скопие спокойно могат да обявят, че българи в Македония няма и нашата държава не може да има каквито и да било претенции спрямо тях и не може да ги спира за членство в ЕС с „измислени претенции“.

Това ще бъде размахвано от Заев и сие пред Европа и САЩ на фона на усилващият се натиск от тях върху България да пусне Северна Македония по пистата към европейското членство.