Наглост! В разгара на руската агресия в Украйна у нас ще има шествие на хибридката „Безсмъртният полк“

0
1608
Руският център като пропагандна витрина-"Безсмъртен полк" за 9 май 2020 година. СНИМКА: РКИЦ

Организаторите ще дефилират в София, Пловдив, Варна и Бургас

В разгара на руската агресия в Украйна България отново ще стане арена на шествия на хибридката „Безсмъртен полк“ на 9 май. Това става ясно от разпространено от организаторите на мероприятието съобщение до медиите. Те са качили информацията и на сайта си.

И през 2022 година на 9 май по пътищата на България ще марширува „Безсмъртният полк“. Тази независима гражданска международна акция вече се превърна в традиция.

Въпреки тежкото ежедневие нашият строй остава единен и продължава да пази Истината за саможертвата и за Великата победа над хитлеристките пълчища. Тази Победа е дело на нашите предци и роднини, които отдадоха живота и силите си за един нов свят – за свят без фашизъм и нацизъм!

2022 година е трудна година. Провеждането на „Безсмъртният полк“ в много държави беше ЗАБРАНЕНО. Така действат фашистите – те забраняват и внушават единствено своята гледна точка. Така работи ФАШИЗМЪТ.

Трябва ли ви друго доказателство, че от нашия антифашистки марш има нужда?, пишат организаторите.

От там призовават участниците във всички форми на провеждане на „Безсмъртния полк“ да не се поддават на внушенията, на заплахите, на страха и да застанат смело в редиците на нашия полк.

Те щели да веят техните „червени знамена“, да поднасят венци и цветя пред паметниците на Победата и да се „преклонят пред героизма на българските и съветските антифашисти“. Организаторите дават и сборни пунктове на „полка“:

София – 09:00 ч. – Паметникът на Незнайния воин

Пловдив – 12:30 ч. – Алеята на Бунарджика зад Икономическия техникум

Бургас – 10:00 ч. – ул. „Александровска“ 1 пред ЖП гарата

Варна – 17:00 ч. – пл. „Антон Новак”

Да припомним, че „Безсмъртният полк“ е хибридна операция на руската пропагандна агенция “Россотрудничество”, ръководена от Елеонора Митрофанова, преди да дойде посланик у нас. Агенцията е наричана „меката сила“ на Путин. У нас акцията „Безсмъртен полк“ се провежда в тясно сътрудничество и под надзора на Руското посолство и Руският културно-информационен център.

Семейство Петя и Павел Иванови, заедно с Цветомир Стоянов, са ръководителите на организацията с нестопанска цел- Фондация “Безсмъртният полк”. С адрес на регистрация в Пловдив ул. Кичево, №12, ет. 5, ап.20., сочи справка в Регистъра на НПО на Министерство на правосъдието.

Петя Паликрушева-Иванова и Ася Иванова са служителите в българската редакция на руското издание “Нюзфронт”. Петя Паликрушева-Иванова оглавява движение „Че Гевара“. Съпругът ѝ Павел Иванов е лидер на партия „Съюз на българските комунисти“, като преди това е ръководил и “Че Гевара”.

Нюзфронт” се прочу преди рпет години, когато извади списък с “русофоби” за разстрел. Той бе засечен от Европейската служба за външна дейност, че разпространява фалшиви новини в България, свързан е с руската държава, а журналисти от „Информационната агенция на Новорусия“, собственик на сайта, вероятно имат връзка с опита за преврат в Черна гора от 2016 г.