„Кални бани“ в кална кампания

0
330
Киро с чистата рекламна фланелка чисти кал.

С чиста фланелка и ръчички си правиш пиар на гърба на пострадалите хора

Стефан Ташев

Скачените съдове-ПП и ДБ счупиха тъпомера с опитите си да си спретнат бърз пиар върху трагедията на стотици българи, останали без нищо от наводненията в Карловско.

Някоя си „Козила“ и някакъв друг кандидат за депутат от ДБ се хвалят във фейсбук с „кални бани“, на фона на затрупана от наводнението къща. Демек, ние сме там, само ние помагаме, трудим се в ползу роду. Само вчера, 6 септември-денят на Съединението, в наводнените села се изсипаха над 600 доброволци от цяла България. Без никой да ги организира. Със собствен транспорт и средства. Безкористно.

Да се ровят в калта до колене и да разчистват погромите от наводнението. Повечето от тези герои не се хвалеха във фейсбук колко са велики, телевизиите им отделиха няколко минути, малко блиц интервюта и това е. Но тези от ДБ като най-умни, най-красиви, най-ВИП в България трябва да се хвалят. Без да осъзнават каква глупост вършат. Да се саморекламираш на гърба на разрушените къщи на хората, на тяхната трагедия, че са останали без дом, без храна, без нищо, могат само ВИП-жълтопаветниците. Все едно реклама на гробище да си правиш. И тези хора се канят да ни управляват!!?

Малоумниците от ДБ си правят кални бани в наводнено село.

Не видяхме обаче водачите им-тумбака на Бойкикев, Мирчев, Атанас Атанасов. Те не се цапат с такива неща.

Те са по „съдебната реформа“. Нищо повече. Тъпата антиреклама на ДБ с „калните бани“ бе ударена в земята от ортаците им-„промяната“. Няколко дни след наводнението експремиерът Кирил Петков пристигна с чиста синя фланелка и дънки да оглежда щетите в село Богдан.

Охраняван от въоръжени гавази от НСО. И да предлага на смазаните хора консерви. Като какъв Петков прави „оглед“ на щетите не стана ясно, но кризисният пиар, както става все по-често, на „промяната“ се издъни. От видеокадри в социалните мрежи се видя, че Петков е посрещнат с подигравки в пострадалото село. И хората го питат защо идва да се снима при тях с предизборна цел и защо не е свършил нищо докато е управлявал страната.

„Народната любов“ застигна Киро в Карловско.

Кирчето, нали така са му спуснати опорките, се хвали в наводненото село с „Капитан Андреево“ и „Арестът на Борисов за 24 часа“. Това знае човека, това повтаря. Ако го срещнеш на улицата и му кажеш добър ден, той ще ти отговори: Ние първи за 30 години направихме нещо на Капитан Андреево.

Сигурно и на жена си това обяснява от сутрин до вечер, поне по три пъти както пишеше в опорките. Това е калната кампания на „промяната“. Като те питат нещо, ти оплюваш опонента, повтаряш „кюлчета, шкафчета, Капитан Андреево, арест за Борисов“ . Поне по три пъти. Някой трябва да каже на тези момчета, че времето на антикампаниите свърши. За две години „революционерите“ тип ДБ се изхабиха с празните си приказки, а техните ортаци от ПП още повече. Видяхме ги в управлението, сега им сърбаме попарата.

Та пиарите на Киро се сетиха, макар и късно, че „огледите“ му не вършат работа. Затова по-късно цъфна снимка как експремиерът, с рекламна тениска на „промяната“, рине с лопата кал.

Пак с чистички ръчички и дрешки, все едно е у дома си. И пуснаха опорката, че той цял ден ринал кал и помагал. Айде, бе. Сутринта на 6 септември Киро се саморекламираше как поднася цвята на паметника на Стефан Стамболов в София пред погледите на Калинката Константинова и още двама другари от „промяната“.

„Синдромът на Пинокио“ тресе здраво бившият премиер. И той вече се оплете в лъжите си. Фоторепортери пък хванаха слугата му Никола Минчев, от онази кантора на майка му, да се преоблича в държавния мерцедес на НСО от костюмче в работни дрехи, за да бъде сниман как помага на бедстващите хора. Така е направил и Петков. И той се е преобличал предизборно в държавния мерцедес, за да бъде сниман.  Разходите за пиар-акцията са за наша сметка.

Два дни по-рано „промяната“ привика журналисти, това взе да се случва все по-често, които да отразят как даряват вода на пострадалите села. Охранявани от полиция. Тези хора наистина не знаят къде се намират. Защото се гаврят със стотиците пострадали.

И вместо да помагат-пречат. Щях да призная Кирил Петков за безкористен човек, ако беше наредил на гавазите с пистолетите от НСО да хванат по една лопата или кирка. И заедно с тях да свършат малко работа. Не рекламни снимки. Или пък да бе довел и Лена да помага, да издърпа една-две бригадирски колички с кал. Тогава пострадалите сигурно щяха да плачат от умиление.

Язък за пиарите от Израел. П.С. Колко все пак струва наемането на генерали от „Мосад“ за кампания ?