Киро Харварда – микробиолог, театрал, специалист по история на Средиземноморието!??

0
1956
Кирил Петков е кандидатура на ДБ за министър.

Прилича на героя на Хашек, който се представяше за Кирил и Методий

Светослав Стамов, Фейсбук

Уважаеми приятели. Омръзна ми журналистите да „харвардосват“ Кирил Петков. Как пък не се намери един журналист да му направи проверка ?

Преди няколко месеца му погледнах страницата в Рисърч Гейт и ме заболя главата. Преценете сами: Research Gate е фейсбук за хора, занимаващи се с наука. След посещението ми на страницата му се чувствам като Хашековия Швейк през престоя му в лудницата, където Швейк срещнал някакъв, който се представял за братя Кирил и Методий и настоявал за двойни дажби, тъй като е двама души.

Страницата, която г-н министърът си е направил в Рисърч Гейт, е дълбоко нередна и оставя впчатления за самозванство или огромна грешка.

В страницата си г-н Пектов се представя за експерт по микробиология. Като гледам снимката, това е нашият министър, нали? И името същото, да? В долния десен ъгъл виждаме и местоработата му, Kiril Petkov’s lab, Harvard University.

Извинявам се, но г-н Петков се представя в рисърч гейт като ръководител по лаборатория по…средновековна история на средиземноморието и…специалист театрал. Що за глупости? И води „Модерност и Трансформация на Средиземноморието” 1400-1700 г.” , което е един малко странен курс за микробиолог, ако съдя по описанието – „световна култура, глобализация и модернизация, западна и световна история”.

Кликвам на колегите от „лабораторията на Г-н Петков” – единият театрал, другият, специалист по драма, и почва да ми става драматично – ама тоя не беше ли икономист?

От любопитство, кликвам на курса и ми изниква следната информация: „Кирил Петков, Директор на проекта, Университета Сейнт Джон, продължителност на проекта 2018- февруари 2021; „на следващата страница обаче четем следното „За контакт се обърнетете към Kiril.petkov ат uwrf.edu”.

Когато обаче се „обърна за контакт” към горния адрес, ми излиза непознат човек, непозната снимка и непозната биография. Извинете, но г-н министърът е самозванец, който се представя в рисърч гейт за друг човек, също Кирил Петков, негов съименник, и най безсрамно си приписва лаборатоята му и мениджърската му позиция в проект по средновековна история.

Действително има такъв Кирил Петков, но това не е министърът на икономиката ни. А кой всъщност ни е министър, един Господ знае. Да го кажа и с други думи – уважаеми дами и господа, знам, че дефицитът на внимание е тежък бич за българското общество, но този Кирил Петков, към който ме води хиперлинка от страницата на настоящия български министър на икономиката, е друг Кирил Петков.

От университета в Уисконсин, професор по средновековна история, доктор по история на средиземноморския свят и т.н., само дето не е министър. И действително е директор на Kiril Petkov’s лаб, който настоящият ни министър е постнал на страницата си и се е самообявил за неин директор в харвард. Тази лаборатория, обаче, не е негова, а на негов съименник, който нито е биолог, нито е икономист, нито е министър, а е преподавател по средновековна история.. Ако го е направил по погрешка (???) да я коригира и да коригира страницата си. Иначе се превръща в лъжец и самозванец, който си приписва чужда биография и чужди заслуги. Погледнете скрийншотовете.

Киро Харварда с многото самоличности.