Не помните ли, че Кирил и Асен събраха приятелите и любовниците си и ги овластиха да управляват държавата?!

0
354
Корумпираната и осъдена кметица Иванчева /вляво/ е фен на промяната

Радев не е зле да помогне, а не да задълбочава кризата с решението си за третия мандат. Той довлече това болно торнадо от глупаци

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Хора, това не е нормално! От сутринта телевизиите задават ОТНОВО един и същи въпрос като болни: кой помагаше на проф. Габровски. Нацио, това не е нормално. И добре, все някой е помагал, е, и?! Не помните ли, че Кирил и Асен събраха приятелите и любовниците си и ги овластиха да управляват държавата?! Това почтено, интелигентно и професионално ли беше?!

Започна сега остър дебат кой е експерт, кой е партийно лице. Извинете, експертният потенциал на нацията не е толкова голям. Не може експертите да са хванати от гората. Те някъде трябва да са били експерти, при някое от управленията. Никой не става експерт във въздуха. Идеята на експертното правителство е членовете да не са партийнни членове, да не са от парламентарните групи на партиите или от партийните щабове.

Другата опорка на медиите е, че щом ГЕРБ поемат отговорност (заради мандата), значи ще се звъни в Банкя. Изобщо атаката на медиите е ясна: ПП не приемат кабинета. И медиите се борят със зъби и нокти за тях, хапят до кръв, даже дрънкат такива глупости в битката, че ме е срам да ги гледам. ЗАБРАВИХА, ЧЕ ТАТКО ПЕТКО КАЗВАШЕ НА СИНЧЕТО КИРЧО КАКВИ РЕШЕНИЯ ДА ВЗИМА, дори те да ощетяваха държавата, че всичко беше толкова комично и опасно за нормалността. Тогава медиите мълчаха.

Не мога да повярвам, че държавата стигна дотук. Завлечена от една инфантилна популистка формация, болна от невежество и митомания. Парадоксът у нас днес е като парадокса на всяка диктатура, която тормози народа за сметка на една шепа ръкопляскащи болни мозъци, които крепят властта на самозабравилия се. В момента имаме диктатура на невежеството, на инфантилизма.

Започвам да си мисля най-лошото. Че външният фактор иска да има хаос и ни подготвя за нещо много МНОГО лошо. Само това може да обясни подобно зомбиране, което излиза извън рамката на нормалността и представлява непрестанен НАТИСК за рушене. Държавата е на ръба над пропастта и пръстта се рони под краката ни. От системните партии зависи ДАЛИ ще тръгнем да падаме.

Радев не е зле да помогне, а не да задълбочава кризата с решението си за третия мандат. Той довлече това болно торнадо от глупаци, през което радикализира и разпадна цялата политическа система. Радев стана инструмент на тези, отвътре, които разчистваха лични сметки, и на тези отвън, които натискат до кръв, за да приеме България това или онова, изобщо да е в състояние на безизходица, за да се строява по заповед и да бъде доразграбена докрай. За да има сили за съпротива, националната власт трябва да има електорална опора. Раздробяването унищожава националната власт. И разгражда държавността в контекста и в полза на глобалния безпорядък.