Нидерландия има своите вътрешно-политически причини да спъва България за Шенген, но Радев няма политическата и дипломатическа сила да се противопостави на аргументите ѝ

0
391
Цветанка Андреева Снимка: фейсбук

Недоверие, е ключовата дума за недопускането ни в Шенген

Цветанка Андреева, политолог, фейсбук

Нидерландия има своите вътрешно-политически причини да спъва България за Шенген, но Радев няма политическата и дипломатическа сила да се противопостави на аргументите ѝ

Недоверие, е ключовата дума за недопускането ни в Шенген.

Радев и неговата власт – инженерингова и служебна, не се ползват с доверието на Европа, още от първия му мандат.

Недоверие, че властта не се справя с мигрантския поток. Радев не можа да постигне добри съседски отношения с Турция. Нещо повече, за да спечели втория мандат на Радев, Бойко Рашков и останалият му антураж директно нападнаха Турция, че работи срещу „достойния български генерал“ /по думите на Мая Манолова/.

Радев, който фактически управлява държавата, няма никакъв дипломатически капацитет да овладее мигрантските потоци, чрез съвместна работа с Турция.

Има недоверие и в стратегиите за сигурност на Радев.

Той чертаеше бърза, няколкодневна победа на Путин в Украйна и настояваше пред ЕС да го поканим в България за водене на преговори за мир.

Недоверие към съюзническите ни ангажименти – години наред Радев е адвокат на Путин пред ЕС и лобист на руския военно-промишлен комплекс в България.

Всички негови политически издънки работеха и работят срещу евроатлантическата принадлежност на България. От Янев, който се кълнеше че няма да допусне съюзнически сили на наша територия и ходеше на протести срещу НАТО / а сега се готви да ни е премиер/, до Асен Василев който публично се възпротиви срещу придобиването на F 16 и лично лобираше за руските пари на „Джем Корп“.

И когато Радев твърди, че е обучаван в САЩ, нека да не забравя, че вече се знае, че всяка хибридна операция на Кремъл започва маскирана, като прозападна.