Новата левица се събира под знамената на Ленин, Сталин и Димитров

0
333
Новото ляво обединение.

Едни до други стари и златни другари крачат с новите ремсисти

Виктор Димчев

Виктор Димчев Снимка: фейсбук

Докато „десните“ се опитват да съставят някакъв кабинет и се карат за всеки пост, министерство или политика, вляво нещата са все по-ясни. Новият обединител на старата левица е бившият президент Георги Първанов, който беше сред първите, опитали да откраднат парчета от БКП за себе си.

Освен неговите възрожденци от „АБВ“ в заверата участват конфигурациите на Татяна Дончева, отцепила се под името Движение 21, Мая Манолова, известна със страстта си към мутрите, Георги Кадиев, създател на „Нормална държава“, но и ментор на осъдения кмет на Младост Иванчева, Красимир Янков с „Българска прогресивна линия“, Костадин Паскалев, бивш кмет на Благоевград и един от двамата социалисти, „пристанали“ на царя през 2001-ва за коалицията с НДСВ, Симеон Славчев от партия „МИР“ и купчина други „отцепници“.

Освен цитираните, участници в заверата ще са още купчина движения и личности – Валери Жаблянов, Крум Зарков, Кирил Добрев и други. Опитът, който социалистите правят, е много сходен с този от началото на 90-те на миналия век, когато почти по същия начин левицата беше нацепена от генералските крила на АСП, АСО, БББ, Евролевицата и още няколко подобни обединения, всяко от което или се докосна, или направо участва в голямото крадене.

Сега има подготвено още по-голямо крадене и всичко дотук ще бъде сервирано на трапезата от новата силна фигура в лявото – президентът Румен Радев. Под негово ръководство се подготвя завземането на властта по места – нещо, което преди две десетилетия социалистите не успяха да сторят заради сериозния отпор от страна на демократите и европейската общност.

Днес тази общност и същите тези демократи са завладени от собствените си комсомолски ядра. И няма да противостоят на готвената разруха. Само след година страната ще осъмне в една мрачна декемврийска утрин управлявана на национално и местно ниво от епигоните на комунистическата партия – пребоядисани, богати и много нахални. Да си знаете.