Радев ще плати скъпо за назначаването на Бойко Рашков за вътрешен министър

0
776
Бойко Рашков

Излиза ли бившият шеф на следствието от контрол ?

Тодор Александров

Румен Радев ще плати скъпо и прескъпо за назначаването на Бойко Рашков за вицепремиер и вътрешен министър.

Помнете ми думата. Въпреки тоталният медиен слугинаж на Радев-Рашков. Защото вторият действа като слон в стъкларски магазин в МВР. Просто Рашков не може да излезе от кожата си на комунистически следовател. Той е останал там, в тази епоха.

Иначе няма как в 21 век юрист, преподавател по наказателно право, бивш директор на Национална следствена служба и Бюрото за контрол на СРС, да използва прийоми от времената на Държавна сигурност. Да сипе безпочвени обвинения, без доказателства, да нарича бившия председател на ДАНС престъпник, а журналистите, които му задават неприятния въпрос за назначената от него за шеф на политическия си кабинет дама, която член на ръководството на партията на Васил Божков, бивши хора. Да твърди, че имало подслушвани политици, но ще извадел доказателства, когато той реши.

Преди това безпардонният Рашков искаше да уволнява журналисти от Би Ти Ви, които му задали неудобни въпроси.

Вътрешният министър реагира с агресия, защото няма как да признае, че назначенията в МВР, включително и шефката на кабинета му, не идват от него, а са му спускани от президентството. И по точно от един масонски кръг от Пловдив, чието лице е президентския съветник по антикорупцията Пламен Узунов.

В МВР и спецслужбите цари истински хаос. В сградата на „Шести септември“№29 всеки ден се свалят от постовете им хора, преназначават се на по-ниски позиции, местят се отдели, пристискат се служители, заплашват ги с уволнения. Причината-били назначени от предишни министри на вътрешните работи. По тази логика Бойко Рашков като бивш комунистически следовател изобщо няма работа в МВР. И в управлението на страната.

Но той е назначен от Радев. С ясната задача да разпердушини МВР и службите, да всее страх, да търси компромати срещу Борисов и ГЕРБ, да заплашва. За да осигури втори мандат на президента. Всичко това обаче ще се обърне срещу двамата. Бъдете сигурни. Защото следователските методи на Държавна сигурност с презумцията за виновност, използвани от вътрешния министър ще дадат обратен ефект. Не можеш да газиш с ботуши хората в 21 век. А именно това прави тандема Радев-Рашков.