Свинско със зеле или Свинщина без зеле

0
1111
Много свинско със зеле трябва да е изял Асен Василев докато управляваше страната, за да добие такава фигура.

След два месеца сигурно зелето ще е по-скъпо от мръвката, благодарение на Асен Василев

Стефан Ташев

По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, но свинското беше само за приближените фирми до ГЕРБ, а зелето за българския народ. Това, което ние правим през социалните бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи. Това се изцепи вчера Асен Василев, бивш финансов министър и настоящ вожд на „промяната“.

Не знам какво „свинско“ е уредил Василев за „народа“, но катастрофата на страната, благодарение на управлението на приятеля му Просто Киро и на самия него, я усеща всеки българин. Да изброим само какво наследство ни оставиха тези двамата, плюс БСП, ДБ и ИТН.

По данни на НСИ към момента инфлацията в България достига 17 %, нещо невиждано от 1998 година насам. В останалите страни от ЕС тя е двойно по-ниска.

Цените на бензин, газ, хляб, олио, ток, вода, млечни продукти и услуги чупят рекорди. Заради опосканата хазна, раздаване на калпак на пенсии, служебното правителство трябва да тегли 6 милиарда лева заем, за да покрие разходите. И някъде в суматохата изчезнаха едни 9 милиарда лева, които правителството на Киро теглеше като луд от заеми.

Всичко това благодарение на шефа на държавната хазна до преди месец-Асен Василев.

Човекът декларирал  апартамент 54 кв.м. в София, придобит през 2016 г. за 58 572 лева, но живее в луксозен палат на столичната ул. „Чаталджа“, с асансьор за автомобили. Този имот Василев не е декларирал пред Сметната палата и КПКОНПИ. Това си е свинско отвсякъде, даже тонове свинско. Може и без зеле.

Откъде средства за такива палати, г-н Василев, след като сте декларирали скромните  74 032 лева спестявания от „бизнес“? Това са хиляда тави свинско със зеле, но с неизвестен произход.

Че Асенчо обича да похапва въпросната манджа си личи и по добре охранената му физиономия и добитият закръглен вид след влизането му в управлението на страната. Бая тави е омел.

Сит на гладен не вярва и обратното, гласи народната поговорка. Трудно ми е да си представя, че клетият българин, на когото предстои свирепа зима с рекордни цени на ток, парно и хранителни стоки, ще повярва, че точно охраненият Василев, станал популярен и като Кокорчо, ще му донесе тава свинско със зеле.

След свинщините, които „промяната“ сътвори във всички области. Служебният кабинет леко свенливо започна да ги вади на показ. Посредниците за газа, посредниците за бензина, комисионните, далаверите на трубадурите на промяната като Радостин Василев-Руди Гела, раздал за три дни над 1 милион лева държавна пара на фирма за ненужен и скъп софтуер, милионите изсипани на „съветници“ и „експерти“ като приятелката на съпругата на Киро-Линда, на жената на Радан Кънев от ДБ, на „бизнес ангела“ Васил Величков, който няма висше образование и още и още. Плюс далаверите на близката до ПП Корнелия Нинова с пари по сделки „оръжие-Дубай“ и още и още.

Може би след изборите и при съставяне на нормално правителство, без „промяната“, ДБ и БСП, ще бъдат извадени всичките свинщини, сътворени от харвардските измамници в държавата. Няма сектор, където са пипнали, да не са се провалили. И няма по-некадърно правителство, управлявало страната в последните 30 години, от тяхното.

Така, че Василев да си слага тавата свинско със зеле във фурната в палата на „Чаталджа“, а българинът да пие една студена вода затова, че се върза на поредните политически шарлатани, които за 7 месеца му разказаха играта.

Че то и зелето след два месеца ще струва майка си и баща си и може би по-скъпо от свинското. Благодарение на хора като Асен Василев.