Ангелкова скочи на Валери Симеонов заради имот в Драгалевци

Къщата купена от родителите ми до Киноцентъра е неизползваема, обяви тя

0
547
ангелкова
Ангелкова пусна снимка на имота до Киноцентъра, за да се види, че е необитаем. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Забъркват името ми неправомерно, обяви министърът на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова скочи срещу Валери Симеонов заради негови изявления в парламента. Симеонов посъветва премиера Борисов да и поиска оставката и намекна за „някакъв имот“ в Драгалевци.

Ето какво написа Ангелкова във Фейсбук:

Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя:

Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон.

Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход.

При проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена.

Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени.

За справка можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)

https://m.imot.bg/results…

Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот.

Тя пусна и снимка на имота.