Борисов: Докато другите говореха за диверсификация, ние вложихме 500 млн. в нея

0
28
Снимка: МС

Икономическото присъствие на Гърция в България може да бъде още по-резултатно, каза премиерът Мицотакис

Докато други се упражняваха с думата „диверсификация“, ние вложихме 500 млн. в нея. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместно изявление с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

„Няма нищо по-хубаво в ЕС от това държавите членки да демонстрират приятелство“, каза още Борисов и уточни, че с Гърция се правят газови магистрали, което определи като „изключително важно за двете страни“.

„Военните ни министри могат да мислят за общ еърполисинг“, предложи българският премиер и обясни, че българските и гръцките гранични власти работят много добре. Подкрепяме спазване на поетите ангажименти към Северна Македония и Албания, добави още Борисов. Вижданията ни по Западните Балкани съвпадат. Това каза oт своя страна гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

„Решили сме да вървим по пътя на мира и развитието на нашия регион – нашата обща позиция в ЕС и НАТО по темите за сигурността. Искам да поздравя Бойко Борисов за развитието на българската икономика и бързината, с която България се конвергира с даденостите на ЕС. Икономическото присъствие на Гърция в България може да бъде още по-резултатно, а след 10-годишна криза се завръщаме в нормално икономическо състояние. „Отправяме строго послание към Анкара, че Гърция ще следва позициите на международното право и укрепване на приятелството между България и Гърция, договорено днес с премиера Борисов“, заяви Мицотакис.

„Оставаме стълбове на стабилността и мира в региона, посрещам те с огромна радост в Александруполис“, каза Мицотакис към Борисов.