Премиерът няма да ходи утре в парламента: Не искат да обсъждат плана за възстановяване, а да направят патаклама

0
420
Снимки и видео: фейсбук

Събраха се там едни злобни жени, каза Борисов и изреди Мая Мнолова, Мария Капон, Татяна Дончева, Корнелия Нинова

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да ходи утре в парламента.

„За тези, които се интересуват от здравословното ми състояние – утре ще ме изпишат. Но са много пет операции – да чистят, да изтеглят водата… Болезнено е“, каза премиерът Бойко Борисов от болницата, откъдето на живо представи правителството на Даниел Митов.

„За тези, които казват, че ме е страх да отида в парламента… Ако беше за нещо добро за държавата, да отида, но не е, защо да ходя. Те не искат да обсъждат плана за възстановяване, а да направят патаклама. Събраха се там едни злобни жени. Аз казвах на Станишев на времето – махни ги, а те сега се събраха всичките в парламента: Мая Мнолова, Мария Капон, Татяна Дончева, Корнелия Нинова…“, добави премиерът в оставка.

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. За нас българският избирател го поставяме на първо място, каза още Бойко Борисов.

„Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантическият човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство“, обяви Борисов.

„В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател на парламента от първата политическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма“, добави той.

Бойко Борисов коментира и коалициите, които ГЕРБ е правила. „Ако някой си мисли, че с патриотите ми е било лесно. Само Каракачанов остана докрай, за да изпълни ангажиментите си. Търсихме подкрепа от ДПС няколко пъти по евроатлантически теми и те я дадоха. Например за покупката на F-16“, каза той.

„Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват и защо са против теб“, обясни Борисов.

„Депутатът Александър Иванов е предложен за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението. Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, ама главата ми е здрава“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство, особено за втората партия това означава страх и безотговорност, ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и той трябва да отиде в парламента, не аз“, добави още той.

„Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план, каквото искате. Не спекулирайте повече с плана, защото в неделя пред всички медии представихме плана. Те за това време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят“, каза още Борисов.

„Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви – Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем. А иначе искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете, и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят“, коментира премиерът.

„Август месец беше най-добрият за мен, защото реформирахме ГЕРБ, те ни направиха по-силни. Лошото е, че знаят и другото продължение – само да сме живи. Защото знаете, че няма човек, няма проблем. Това искат… С останалите министри си оставаме – Дончев безспорно е най-големият капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят – цяла година близо. Дори им предлагахме да се включат, защото, ако те са хитри и коварни, да гласуват правителството и да се гаврят с вас, но едва ли тщеславието им ще го позволи. Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева – най-добрия социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над десет процента“, сподели още председателят на ГЕРБ.

„Жечо Станков е ново лице – министър на икономиката, Десислава Танева на земеделието. Делян Добрев – на енергетиката, завършил „Харвард“, преби ги всички в Хасково и го реабилитираха самите хора след клеветите по негов адрес, като гласуваха за него.

„Страхлив е този, който няма отговорност да направи кабинет. Защото е много лесно да обясняваш кой е страхлив, но това се измерва само по едно – дали можеш да носиш отговорност. И аз я носих от сутрин до вечер! Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите“, коментира още той по повод новите партии в Народното събрание.