Борисов: Трябва партиите да подпишем нов обществен договор (Видео)

0
88
Борисов

Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство, добави лидерът на ГЕРБ

Ръководството на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов дават брифинг.

Делян Добрев съобщи, че от февруари 2022 до края на годината има разлика в цената на петрола – 9 долара е по-скъп. По-скъп е бил и доларът, отчете Добрев.

„Три милиарда е чистата загуба при изравнен долар и изравнен петрол. С това са ни изцакали. Това означава по 1000 лв. от всеки шофьор са взели „Промяната“ през тази година“, продължи той.

„Те затова не искат да се правят сметки. Декларацията на ПП-тата е подкрепена 49 човека от тях и 14 от ДБ. Една трета от ДБ не са и гласували. 63-ма депутати са подкрепили само декларацията, която „Промяната“ предложи. Само ГЕРБ има 67 депутати. 116 депутата „за“ имаше кабинетът на проф. Габровски. Е, тогава кой е в изолация? Само за 6 месеца, вече те не се предлагат за премиери и министри, търсят друг вариант“, заяви Бойко Борисов.

Това зад гърба ми е сметка ден по ден, извадена от всеки един българин и фирма. 25 ст. на компенсация и от за част от хората, са 150млн., за да ви забършат очите. Прекрасна схема да източиш парите на българина, допълни Борисов.

„Ясно и точно“, каза още той.

Винаги съм бил против и нападането на децата на политиците. Децата растат и те трябва да се развиват.

„Начинът с посредници не е сериозен. Партиите избират ръководства, председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат, да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво“, . коментира Борисов. Той поздрави Нинова, която по-рано днес каза, че предпочита да покани лидерите на партиите на разговор.

„Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Иванов познавам добре. Обяви кабинет, покани ни и кажи при какви условия, всичко, което говориш може да се случи, да подпишем документ. Точната дума, Христо, е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия“, подчерта Борисов.