Валери Симеонов: Протестът вчера беше знак за провала на президента

0
68
симеонов
Валери Симеонов

Зад футболните агитки стоят хора с пари – и Божков, и кримиконтингентът, коментира лидерът на НФСБ

„Вчерашният протест беше фиаското на амбициите на президента да овладее изпълнителната власт и да спечели следващите избори”, заяви пред NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Вчерашният протест беше знак за провала на президента. Той се показа като човек с много тесногръдо мислене, който живее в негов свят“, заяви Симеонов.

„След снощните сблъсъци изпъкват два проблема. Първият е неовладяното футболно хулиганство в България, а вторият – неконтролираното разпространение на дрога на футболни мачове”, коментира още Симеонов.

По думите му зад футболните агитки стоят „хора с пари“.

„Агитките не идват от чужбина, те са в България и са известни на хората, които се занимават с футболното хулиганство. Хората с пари плащат за всички тези ултраси. Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков, кримиконтингента, който е заинтересован в България да не цари ред“, заяви Симеонов.

Валери Симеонов призова организаторите на протеста на диалог.

На въпрос може ли кабинетът да продължи мандата си, Симеонов отговори категорично с думите: „Не се съмнявайте“. Относно това дали очаква някакви промени след снощи, той заяви, че за София предстоят само хубави новини. „Ще ги видите. Ето днес е тази за кръстовищата“, заяви Валери Симеонов. Той отрече категорично да са се променили позициите на премиера Бойко Борисов за оставка.

По думите му няма логика в искането на ДПС за оставка на премиера и президента, тъй като, ако това стане, целият парламент трябва да се смени.