Валери Симеонов: Мерките бяха бързо разхлабени. Отварянето на баровете и дискотеките беше грешка

0
17
симеонов
Валери Симеонов

Щабът спаси държавата, казва председателят на НФСБ

„Събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. За съжаление в „Слънчев бряг“ все още чакат туристи“, заяви пред Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов. Според него това е добра новина за туризма.

Симеонов коментира и увеличения брой заразени. „Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това имаме огнище в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Това не трябва да ни успокоява. За мен мерките бяха бързо разхлабени. В Министерския съвет има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата“, заяви Симеонов.

„Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50%. Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните от четирите условия, които постави щабът – „к”-то (контрола) го нямаме“, поясни той.

„В бензиностанциите масово не носят маски“, възмути се още Симеонов и препоръча здравният министър Кирил Ананиев да допълни заповедите си и 300 лв. глоба да се налага на всеки продавач в магазин или бензиностанция, който обслужи човек, без да носи маска.