Служебното правителство иска да организира предизборно мероприятие на БСП и Радев. Няма да участвам

0
835
Снимка: архив

Защо го организират на 1 юли, а не на 12 юли, когато е 30-годишнината от подписването на конституцията

Петко Симеонов

Петко Симеонов, фейсбук

Вчера получих по месинджъра покана за отбелязване на 30-годишнината от подписването на конституцията – 12 юли 1991 г.

Всяка година има такива сбирки на още живите от Великото, които я подписаха. Идват и приятели. Действащото Народно събрание понякога отбелязва датата, друг път не. Голяма работа. Нали са се заклели в нея. Това стига. Утвърдили сме с имената си книгата, върху която се гради държавата. Тя не е Светото писание и може да бъде поправяна по нормативния ред.

Но сега има кръгла годишнина. Няма действащ парламент, а е редно институционално да се отбележи.

Значи, покана. Чета я и какво виждам? Министерството на провосъдието организира отбелязването под патронажа на президента! Правят го на 1 юли, в последните дни на предизборната кампания. Защо не е на 12? Изборите са на 11, какво пречи? Ами на 13, 14 да го направят?

Служебното правителство иска да организира, наглед оправдано, предизборно мероприятие на БСП и Радев. И то под патронажа на Румен Радев, президента, който сметна, че няма нищо нередно буквално от улицата, начело на тълпа, да се обяви против останалите власти в държавата.

Няма да участвам в това предизборно мероприятие на БСП, присъдружните партии и мераклията за втори мандат Румен Радев. И без мен ще се проведе, значи не ограничавам ничии права… Нашето общество се състои от милиони свободни граждани.