Георги Гергов: Не участвам в незаконната процедура на Нинова за избор на председател на БСП

0
68
нинова
Георги Гергов

Опитва се да присвои партията с втори мандат, казва шефът на пловдивските социалисти

„Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща устава на партията, се опитва днес отново в нарушение да присвои БСП с втори председателски мандат”. Това заяви членът на НС на БСП Георги Гергов по повод съобщението от Нинова, че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев, съобщава „24 часа“.

„Аз съм законно избран за председател на областната и градската организации на БСП в Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова в свой интерес прокарва в разрез с висшите правомощия на НС на БСП“, смята Гергов.

Той уверява, че заедно с членовете на националния съвет са длъжни и ще успеят да свикат пленум на БСП, за да запазят правата на всеки член на партията и историческите и градивни идеи на социалистите.

„Ще се видим, г-жо председател, на законно свикан НС на БСП преди 12.9.2020, за да отменим манипулациите ви за председателския пост. И своеволните ви лични незаконни решения за бъдещето на БСП“, посочва Гергов.