Дават на съд шофьорката, прегазила и убила полицай в Пловдив

Постановлението за отнемане на книжката й е подписано на 13 май, но реално е станало едва на 6 юни, според прокуратурата

0
98
шофьорка
Катя Лерца

Катя Лерца летяла с 99 километра в час и вместо да спре, сменила лентата за движение

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу Катя Лерца за това, че:

На 13.05.2017 г., в гр. Пловдив, при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Делян Палазов – престъпление по чл. 343, ал.1, б. в, вр. чл. 342, ал.1 от НК. Това съобщиха от прокуратурата. Палазов е полицай от Пловдив, който бе убит на място при катастрофата.

В хода на разследването е установено, че Лерца се е движела със скорост от 99 км/ч в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на произшествието.

Отнемане на свидетелството за управление на МПС на Лерца е било постановено от наблюдаващия прокурор незабавно след извършване на престъплението, като това постановление е било изпълнено на 06.06.2017 г.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от Лерца престъпление е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.