Данаил Кирилов ще бъде новият правосъден министър

"Аршинът и стандартът трябва да бъдат едни и същи“, добави премиерът

0
62
министър
Данаил Кирилов

Борисов препоръча на всички замесени в скандали с апартаменти да подадат оставка

Ще предложа Данаил Кирилов за нов правосъден министър. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на подписването на политическо споразумение за евроизборите с „Обединени земеделци“. „Първата задача, която му поставям, е да бъдем изрядни, когато говорим за мониторинговия механизъм“, каза още Борисов.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарти и ги спазваме. Когато има скандал, се подава оставка. Същото препоръчвам и на всички замесени в този скандал сега. Това мога да кажа по темата. Аршинът и стандартът трябва да бъдат едни и същи“, коментира Бойко Борисов темата за скандалите с апартаментите.

„За мен това е голямо предизвикателство и благодаря за номинацията“, каза от своя страна Кирилов. „Надявам се с общи усилия да постигнем много добри резултати. Основната ми дейност в първите месеци ще е свързана с мониторинговия механизъм. Министерството е тежко и има много задачи, които би следвало да се решат. Надявам се на приемственост. Ще работим по мерките, които са отбелязани в последния мониторингов доклад. Премиерът е поставил конкретна задача в тази връзка и смятам, че с общи усилия ще се борим, за да постигнем добър резултат. Много направихме досега. Нашата работата се признава от нашите партньори от ЕК. Надявам се да стигнем до положителен резултат“, разкри приоритети си Данаил Кирилов.

„Напускането ми на Народното събрание няма да се отрази на работата на парламентарната група. Тя е достатъчно силна и сплотена. Не мога да отговоря кой ще заема поста на председател на Комисията по правни въпроси в парламента“, каза още той.