Задържаха 4-мата бабаити, съблекли момчето в автобуса

0
102
Часове след унижението момчето спечели сребърен медал от републиканско по самбо.

Разпознати са от пострадалия

Арести след нападението над 14-годишно момче в автобус в София. В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на ЦСКА, а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно. Четирима души са били задържани и отведени в Първо районно управление, предаде “Нова”.

Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където става инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани от страна на детето. След него те ще останат в ареста за 24 часа, после ще им бъдат повдигнати обвинения.

След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. “Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете.

Въпреки преживяното часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо и завоювало второ място. За учителите му реакцията да не отвръща в автобуса е била най-правилната.

“Чест му прави на детето, че е запазило самообладание , това са качества, които се градят в един истински спортист”, казва Борис Борисов, директор на спортно училище “Ген. Владимир Стойчев”. “Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност. Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион”, коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо