Красен Кралев за скандала с починалия боксьор: Това си е чисто престъпление

0
34
Красен Кралев Снимка: ММС

Министерството на спорта проверява как е издаден лиценз на Борис Станчов

„За мен това си е чисто престъпление – криминална проява, крадене на чужда самоличност и явяване с нея. Това е извършено от починалия боксьор. Тук има няколко въпроса, които сериозно трябва да се разгледат. Те не могат да се коментират в детайли преди да е приключено разследването в Албания”. Това коментира пред Нова тв спортният министър Красен Кралев.

Българският боксьор Борис Станчов почина след мач в албанския град Шкодра.  Досега той се е състезавал със самоличността на братовчеда си Исус Величков, стана ясно след инцидента.

Според министър Кралев трябва да се изясни здравословното състояние на Борис Станчов, както и каква е била причината за смъртта му. „Другият въпрос е кой е бил преглеждан – Исус или другия състезател. Ние ще извършим проверка”, каза спортният министър.

Според Красен Кралев случаят е изключение и такова нещо не се е случвало. Той допълни, че трябва да се види какви са били мотивите за смяната на самоличността. Според него починалият може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България преди това. „Трябва да се провери дали има криминално минало. Има много работа, която разследващите трябва да свършат. При всички случаи имаме неприятен прецедент”, коментира той.