Лъжливият президент

0
2712
Румен Радев Снимка: архив

Повече от половин година Радев продължава да е неприятно неграмотен по отношение на опасността

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Не знаел значи, казали му късно от РЗИ, не било безотговорност, това било елементарно обяснение, било активно мероприятие – цял ден това обясняват мажоретките на Радев по телевизиите. Лъжливият президент е той! Дъно. Ето я истината.

– – – –

Радев е бил уведомен в личен план, че е бил контактен. Всичко друго са смешки. Отрицателният тест на Радев не означава нищо.

Измина повече от половин година, президентът продължава да е неприятно неграмотен по отношение на опасността. PCR–тестовете не се позитивират светкавично, ден-два след контакта. Преди появата на симптоми вероятността за фалшиво отрицателен тест е висока – например в първия ден след контакт със заразен вероятността за отрицателен резултат е 100%, на четвъртия ден е 67%, дори в деня на проява на симптомите PCR–тестът може да е фалшиво отрицателен в около 38% от случаите, сочи научната експертиза. Три дни след появата на симптомите вероятността за фалшиво отрицателен резултат спада до под 20%. Затова експертите препоръчват хората да не взимат решения за своята дейност в обществото въз основа на орицателния си резултат, а да се карантинират.

„Доброжелателите“ нямат нищо общо. Радев просто не спазва правилата, а светът ги спазва. Мога да ви кажа, че Австралия карантира всички влизащи в страната за две седмици, независимо от отрицателния им резултат. Само Радев е балканският хитрец от литературната класика на Алеко, който се опитва да излъже света.

– – – –
След естонския гаф на смешното величие Радев, радевите тролове развъртат следния фейк за Мутафчийски из Фейсбук. Явно като отмъщение за „активното мероприятие“. Публикувам го, за да знаете как се печелят последователи. С измислици, долнопробни лъжи и тролски инициативи. Отделно, че е неграмотно написано. Но съм запазила оригинала.

„На въпрос от репортер на БНР, Как ще коментира ситуацията с 1000 заразени днеска генерал Мутафчийски арогатно заяви.
Казах ли ви, че ще измрете! Ако ме бяхте послушали още март месец да си седите вкъщи и да се пазите ,сега нямаше да минем кота 1000. Само ,че вие предпочетохте да си правите колажчета в нета и групички и да си правите шегички със сериозността на проблемът! Сега вече не ми пука ,заслужавате да измрете всички ,щом не ме слушахте!“

– – – –

Да наречеш собствения си гаф „активно мероприятие“ е произвеждане на допълнителен гаф. Радев се превръща все по-уверено в комичен образ на амбициозната войнстваща посредственост. Той имаше безкрайно много ходове като перспектива да получи цялата изпълнителна власт. Но фрапиращата липса на умствени възможности за политическа оценка на ситуациите го превърна в палячо, пред който Плевнелиев изглежда Збигнев Бжежински.

Само с досаден инат, пари от олигарсите и тролове, които изпълняват задачите за онлайн влияние, не става. Умните му доброжелатели непрекъснато оправдават тъпотиите му с липсата на екип. Хора, самият Радев си избира екипа. Толкова може. Сред мислителите някои са велики, сред тъпаците – някои не са (афоризъм). Ако не друго, определено има невероятно въображение.