Мераклия от Созопол изнудван да плати 3000 лв. за неприлични снимки

0
35
джихадист
Снимка: архив

„Привлекателното момиче“ във фейсбук се оказало рекетьор, който заплашил да прати компрометиращите снимки на негови близки. Полицията се намесила

38-годишен мераклия от Созопол стана жертва на дръзка схема за изнудване, след като в социалните мрежи се запозна с „привлекателно момиче“, изпратил й снимки на мъжкото си достойнство, а след това се оказало, че зад профила на дамата стои криминално проявен тип, съобщи DarikNews.

Двамата се запознали наскоро във Фейсбук. Започнала активна кореспонденция, размяна на голи снимки, а на 8 април  получил съобщение да остави късно вечерта на определено място сумата от 3000 лв. В противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му. Притеснен, той потърсил съдействие от полицията.

Рекетьорът е задържан към 23.00 часа същия ден точно в момента, в който взимал парите до градския стадион. В дома му са открити таблет, телефон и рутер за интернет. В резултат на съвместните действие със служители от сектор „Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления“ към Икономическа полиция в Бургас е установено, че задържаният има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили на жени и мъже.

Той е направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура, работата по случая продължава.