Пак ни прожектират кадесарско Дежа Вю

0
688
Компроматната война в ход.

Нищо ново под слънцето, държавата се атакува с евтини компромати

Иван Михайлов

2020 година, усеща се като 1990 година. Срещнах това сравнение в социалните мрежи наскоро. Не знам кой е авторът, но той е много прав. Актуалността на тази теза се показа и днес след поредните компромати срещу премиера Бойко Борисов. След някакъв запис, пуснат анонимно, дойде ред на снимки на спящия Борисов в правителствената вила.

1990 бе годината на големите надежди, наскоро някакви „задгранични дисиденти“ празнуваха по този повод 30-години от Демокрацията. Надеждите изкараха до след изборите за ВНС. След това по опозиционните депутати започна здрав ченгесарски бой.

В разни вестници, финансирани с червени комсомолски пари, започнаха да излизат досиетата им. Анонимно. Иди опровергавай, че нямаш сестра. Започна голямото клепане с компромати-доносници, агенти и т.н. Роди се терминът „Компроматна война“.

Тази ера продължи почти 15 години, докато не бе създадена Комисията по досиетата. Такова бе техническото ниво тогава. После се пръкнаха хартиените доноси, посочвани като достоверни от „службите“. Такъв „доклад“ срещу тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев цъфна в пощенските кутии на депутатите през 1998 г. Депутатът Осман Октай пък разнасяше подобни папки, с обяснението, че ги е намерил на пейка пред Народното събрание.

След това дойде ред на записите на аудиокасети.

През 2000-та година шефът на „Подкрепа“ подгряваше два месеца как ще обяви името на „корумпиран висш чиновник“ от правителството на Иван Костов и ОДС.

Накрая пусна аудиозапис на шефа на Правителствената информационна служба Михаил Михайлов. Според записа той взел 10 000 долара капаро за медиен лиценз.

Михайлов си подаде оставката, въпреки, че гласът от записа се оказа друг.

Прокуратурата прави експертизи и дотам. Битият бит..

По време на Тройната коалиция депутатът Яне Янев водеше журналисти през ден я в прокуратурата, я в ДАНС ,да разказва какви папки е предал за корупция. От тях излязоха кьорфишеци. Списъкът с кадесарски компромати сигурно ще излезе няколко тома.

На Борисов му играха няколко пъти този номер-записът „Мишо Бирата“, записът с бившия вече прокурор Николай Кокинов. Последваха „островът в Гърция“ и „къщата в Барселона“.

За да дойде реда на „пиянския запис“ и снимките на спящия Борисов в правителствената вила. Наистина нивото вече е доста ниско. Тази „продукция“ е предназначена за троловете във Фейсбук, за да бъде пробутана на потребителите като „истинска“. На принципа „сестра ти е к..а, иди доказвай, че нямаш сестра“. Пуска се през сайтове „пощенски кутии“ за „масова употреба“.

Хайде на бас, че прокуратурата няма да разбера кой е правил, монтирал, манипулирал записите и снимките със спящия Борисов и „пачките“.

Въпросът е да се вдига шум, да се тестват нервите на премиера и управляващите. Компроматите от този тип тепърва ще валят.

Защото съвпадат със злобните атаки на президента Румен Радев, взел страната на издирван беглец с 18 обвинения. С жалките протести на изпадналата от политическия борд и безработна Мая Манолова, ляво-дясната десница, „последната инстанция“ Слави Трифонов и тн.

Тоест на новия Отечествен фронт. Чакаме и партията на бегълците от закона-“Българско лято“.

Радев обещал отговор утре. Какво ли ще каже държавният глава, в чиято администрация е бъкано с ченгета, доносници на ДС и векерейци, за подчинената му служба НСО ? Как така премиер на България е сниман, докато уж е охраняван. А за дрона ? Това ли е работата на президента на България ?

Фатмашките компромати удариха дъното. От две години президентът говори за прожектори и корупция, без да е предоставил и един факт за тези твърдения.

Това да ви напомня снимките с пачките, пистолета и златото ? Липсва само бутилка ром. Толкова е въображението. 1990-та година.