Тъстът на Радан Кънев – агент на ДС

0
353
Радан Кънев Снимка: ПИК

Росен Баръмов е осветен като кандидат за общински съветник в Добрич от листата на ОДС през 2014 г. Вербуван на идейна основа през 1988 г.

бсп
Антон Тодоров

Антон Тодоров, фейсбук

Радан Кънев обича да логорейства /подобно на ген. Гном и другите от ДСБ/ за лустрация и срещу „ченгетата“. Това обаче е чиста проба фалш и двуличие. Защо ли? Ето защо!

Тъст му – агент Смирнов на ДС.

Логореята на Радан Кънев срещу Държавна сигурност е едно от най-отблъскващите и крайно отвратителни неща. Основно заради двуличието в индустриални количества, което се лее от тях.

Радан Кънев е женен за Деница Баръмова, която е директор на „Български младежки Червен кръст“. Шефът й там, Христо Григоров, е агент на ПГУ-ДС. Бащата на Деница Баръмова, Росен Денков Баръмов, също беше обявен като агент на толкова уж ненавистната на Радан Кънев Държавна сигурност.

От Решение № 2-310/19.02.2014 г. на Комисията по досиетата разбираме, че тъстът на великият антикомунист и борец с ченгетата е обикновен агент на ОУ на МВР-Толбухин-ДС. Осветен е като кандидат за общински съветник в Добрич от листата на ОДС. Ето какво пише в личното дело (ЛД) на агент „Смирнов“:
Строго секретно!
Първи зам. началник ОУ МВР
Подполковник: (п)
(Божидар Тодоров)
21.04.1988 г.
гр. Толбухин
РАПОРТ
За осъществена вербовка на лицето Росен
Денков Баръмов за агент на органите на ДС

На 19.04.1988 г., от 9,30 часа, в предварително осигурена стая в сградата на НИИДД, в присъствието на зам. началника на отделение 04 –ДС подп. Хр. Даскалов, бе извършена вербовка на лицето Росен Денков Баръмов за агент на органите на ДС. Вербовката бе осъществена на идейна основа, по метода на убеждението, чрез еднократна вербовъчна беседа по предварително утвърден план…

Нововербованият агент подписа декларация за сътрудничество и си избра псевдоним „Смирнов“… В заключение разяснихме на нововербования агент в общи линии задачите, които ще решаваме съвместно в бъдеще. На агента беше поставена конкретна задача да изясни в разговор становището на специалистите от НИТИ-Казанлък за качествата на проекта, представен от д-р Янакиев…“

Новоизпеченият агент пише собственоръчно и декларация, която можете да видите. Какво ли си мисли Росен Баръмов, като слуша пенявенето за лустрация на своя зет? Представяте ли си как Радан Кънев ще лустрира тъста си? Вероятно ще го направи, докато си пият ракията или надигат халбите с бира! Отвратително е това двуличие, което „десните“ арийци от ДСБ практикуват.

Нали помните фактите за Атанас Атанасов – докато е шеф на Национална служба „Сигурност“, той няма нито един заместник там, който да не е бил кадрови офицер от уж толкова омразната им Държавна сигурност.

„Това е нещо повече от престъпление. Това е грешка“ обичал да казва навремето Фуше. Но в случая с безпринципността и безчестието точната фраза би трябвало да е обратната: „Това е нещо повече от грешка. Това е престъпление“. Престъпление е към десните избиратели, престъпление е към каузата за „битка с мафията“, с която толкова обича да парадира Радан Кънев, ген. Гном и сие. Парадира, но винаги и само преди избори. След това всичко е като в политическа перифраза на една стара реклама на мобилен оператор: „Това ли са „новите“ лица? Че те са като старите!“ Точно така!

ДСБ практикуват безсрамно политическото си измамничество, а после с престорено простодушие питат – ама защо така се случва вече 30 години?!

Снимки: фейсбук