Кирил Петков с поредната интрига: Има доклад от Испания за къщата в Барселона със снимки на Борисов, но той не го уличава

0
1590
Кирил Петков Снимка: БНТ

Щял да покани за главен прокурор българин от чужбина

Премиерът Кирил Петков забърка поредната интрига в политическия живот у нас. Докладът на испанските власти по разследването за къщата в Барселона бил изпратен у нас и Петков вече се е запознал с него, стана ясно от негово интервю по бТВ.

В доклада имаше снимки на г-н Борисов. Испанските власти не го уличават директно, но казват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера. Ако испанските власти са го открили това, американските власти са го открили, а нашата прокуратура – не, коментира Петков. Той допълни, че в доклада са сложени снимките на Бойко Борисов като „потенциална свързаност“, но няма никакви доказателства за участие на бившия премиер в някакво престъпление.

Също така не стана ясно кога американските власти са разследвали собствеността на къщата в Барселона.

Всеизвестен факт е, че във всички доноси, пратени до Испания, се твърдеше, че къщата е на Борисов. Самият той многократно е отричал това. Няма как испанските власти да не изследват подобна връзка, за която се твърди в сигналите, но явно не са открили доказателства за това.

„Парите са дошли от България през български политици с пране на пари“, обобщи прочетеното в доклада министър-председателят. Самият Петков също минава за политик.

Петков отново призова Иван Гешев сам да си подаде оставката и обяви, че възнамерява да търси негов наследник от чужбина, като вече обсъждал с екипа си имена на българи в чужбина с експертиза по темата антикорупция.

„Нямам никакво доверие на главния прокурор Иван Гешев, защото той си е бил с тези хора, той си е ходил на барове с тях“, добави Петков.