Може ли политик със 165 преференции на последните избори в София да говори от името на народа?

0
571
Настимир Ананиев

Майките перат биографията на Мая Манолова и хората й

Настимир Ананиев протестира от мое име, без да съм го упълномощавал – носят плакати „Пуснете народа в парламента“. Като кандидат на някаква бутикова партия на последните парламентарни избори той е спечелил 165 преференции в 2-милионна София, а коалицията му събира 0,79% подкрепа от софиянци. Неговият приятел Димитър Делчев – 155 преференции, каза в сутрешния блок на Нова тв журналистът Стефан Ташев.

Да не се окажат излъгани младите хора, защото, докато те протестират на площада, вече вървят пазарлъци за коалиции. Първият протест беше обявен в подкрепа на президента, който се държи абсолютно неадекватно, като уличен гамен, заяви Ташев. Според него вчерашната акция на майките от „Системата ни убива“ се използва, за да се „съживи затихващият протест и да се изперат биографиите на Мая Манолова и други хора около нея“.

Когато една власт се задържи толкова дълго и окупира държавната и общинската власт, нещата започват да изглеждат странно, малко уродливо. Нямам надежди, че нещо ще се случи в следващия парламент, не мисля, че нещо ще се случи. Даже най-вероятно няма да не излъчи правителството, но не може да няма промяна, каза в предаването Венци Мицов от Офнюз.