Борисов в Силистра: Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ за финансова дисциплина

0
53
Бойко Борисов

През последните 3 г. това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново, обяви лидерът на ГЕРБ

Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина, посъветва финансовия министър от Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кметовете започнаха отчетите си с дълговете, които са заварили и поставената задача от мен да ги изчистят. Те обаче са имали план за съкращаване на разходи. В Сливен дълговете бяха над 20- 30 милиона лева, но и тогава сме тръгнали напред“, обясни пред събралите се симпатизанти Борисов.

През последните 3 г. това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново. Сега толкова се промени България, че 3% дефицит се възприема като нещо готино. А това означава, че нямате пари. Дефицитът е лоша дума, а дефицитът в материално изражение в момента е над 5 млрд. Това означава, че не можете да си платите сметката, а трябва да теглите заем. Кой ще го върне – децата ни. Няма ги парите, похарчени са“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Ако имаше построени два-три моста в този район, или беше построена „Хемус“, щях да кажа, че правилно са ги похарчили. Защото парите ще се върнат. 3 г. поред сме на дефицит. Управляващото мнозинство трябва да имаме план как до края на годината да излизаме на излишък“, заяви Борисов.

Той напомни, че ГЕРБ е оставила над милиард за водния цикъл на градовете, на общините, където с техния бюджет не могат да вкарат 5-10 млн. под земята, както и 12 млрд. във фискалния резерв.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че се надява на приемственост в партията и на постепенното ѝ обновяване с нови лица.