Отварят пак дискотеките и баровете

0
8
Снимка: архив

Новата заповед влиза в сила от утре

Отпадат ограниченията за нощните заведения при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават. Новата заповед влиза в сила от утре. Това стана ясно на брифинг на здравното министерство, съобщи Нова тв.

При повишаване на новите случаи в страната всички промени в заповедите ще се правят след обсъждане с браншовите организации.

„Заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не смятаме, че сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

Той уточни още, че посетителите на заведенията ще продължат да влизат в заведенията без маски, персоналът обаче ще работи при спазване на всички мерки.