Полицията проверява отвлечен ли е бил Стайко Стайков

Ще му искат постоянен арест

0
83
МВР
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Адвокатът му се обадил в спецпрокуратурата, че синът на Миню Стайков не знаел за издирването си

Получен е сигнал за човек в безпомощно състояние, който се намира на паркинг. Към мястото е тръгнал екип на спешна помощ е изчакан от човека, който е подал сигнала. Той ги е отвел до къща, където Стайко Стайков е прегледан в близката къща. Това съобщи на извънреден брифинг главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Синът на Миню Стайков бе открит в столичния квартал „Бояна“, като стана ясно, че е бил отвлечен и пребит. „Лекарите са го закарали в Пирогов. След като е закаран в болницата, в СДВР е подаден сигнал, че същият е бил отвлечен. Това става ясно от думите му при първоначалните прегледи. Казал е, че е отвлечен. Сигналът е подаден от близък приятел в 9,12 часа”, каза още комисар Иванов.

От думите му стана ясно още, че снощи между 20 и 21 часа такси е откарало Стайков до един от адресите, на които пребивава, след което е поет от охранителите си. Бил е прегледан от лекар. Ние не сме били уведомени по никакъв начин. От началото на септември той е обявен за издирване. Не сме имали сигнал от никъде за някакви неправомерни действия спрямо него. Близките ми твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване, не са имали контакт с него. През това време са проведени много оперативни мероприятия за установяване на местонахождението му”, поясни главният секретар на МВР. „Нямаме информация за извършено отвличане. Не знаем дали за него е плащан откуп. Лекарят, който го е прегледал, е установен. На по-късен етап ще разговаряме с него”, каза още главен секретар Ивайло Иванов.

Според обвинителя от Спецпрокуратурата Ангел Кънев сутринта в 9 ч адвокатът на Стайков-младши се е обадил при тях като заявил, че младежът до вчера не знаел, че е издирван и е готов да се яви на разпит и да съдейства на разследващите.Не е споменавал, че клиентът му е отвлечен. Аз от МВР научих, че работят по такъв сигнал, обяви Кънев.

Ще се проверява тепърва дали травмите му позволяват да стои в ареста. Ако може прокуратурата ще иска мярка за неотклонение „задържане под стража“. Издирването не е било формално, уточни обвинителят.