Премиерът за протеста на медицинските сестри: Всички искания са изпълнени

0
37
Снимка: архив

След понеделник ще предложим един пакет и да видим как ще работим, уточни Борисов

„Видя се, че заплатите не са такива, за каквито се говори. Винаги съм имал уважение към тях“. Това заяви премиерът Борисов по отношение на протестиращите медицински сестри, които продължават с демонстрациите си, след като кабинетът отказа да подпише споразумение, съобщи DarikNews.

Министър-председателят инспектира стадион „Панайот Волов“ в Шумен, за който правителството отпусна 3 милиона лева за ремонт.

На въпрос дали ще се срещне с медицинските сестри, премиерът заяви, че „всички тези хора тук могат да се качат на козирката“ и да предявяват различни искания.  „След понеделник ще предложим един пакет и да видим как ще работим“, уточни премиерът.

По отношение на мигрантския казус той обясни, че с дипломация проблемите могат да се решат. „Дават ни за пример, но има напрежение в Гърция. Натискът на нашата граница е нулев, споразумението с Турция важи с пълен обем. Сега и с Урсула фон дер Лайен си общуваме, дори ѝ пратих снимки от днес и тя се убеждава, че в България няма напрежение.

Премиерът заяви, че Гърция четири години е проспала да вземе мерки срещу нови мигрантски и бежански вълни. „Аз съм им го казвал. Когато ние си защитавахме границата, те не го направиха. Черно море е толкова топло, колкото и Егейско, но важното е, че българите спят спокойно. Помните Харманли, пожарът в „Овча купел“, когато хиляди мигранти се разхождаха в центъра на София, и колко е спокойно днес“, поясни премиерът.

„Дано се реши този проблем, защото това ще се отрази на туризма и инвестициите, но ние продължаваме да си изпълняваме задълженията, нулева нелегална миграция“, подчерта премиерът.