Премиерът: Президентът Радев оглушително мълчи за ареста на Навални /видео/

0
79
Снимки: фейсбук

Бившият му началник на кабинета се скри и не се регистрира, когато европарламентът гласуваше резолюция за освобождаването му, коментира Борисов

„На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на Алексей Навални в Русия и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев. Нещо повече, европейският депутат, който бе началник на кабинета му /Иво Христов – бел. ред./, не влезе да се регистрира, като се гласуваше резолюцията за освобождаването на Навални. Всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а на други места – не. Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото ние настояваме за освобождаването на Навални“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Сливница. С него е и икономическият министър Лъчезар Борисов и кметът Васко Стоилков.

„На първо място поставяме здравето, после образованието“, каза още премиерът, като допълни, че показателите по отношение на разпространението на коронавирус намаляват само в България.

Кметът на града Васко Стоилков му показа обновените сгради в града. Борисов разгледа ремонтирано училище и детски център за деца с увреждания.

С близо 500 000 лв. бе направен основен ремонт на сградата на бившия военен клуб в Сливница. 390 000 лв. бяха осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а 110 000 е съфинансирането от общинския бюджет. След завършването на реконструкцията през 2019 г. сградата се използва като младежки център за извънкласни дейности, написа във фейсбук Борисов.

„Сега сме с добри параметри. От 4 февруари, като пуснем големите ученици да се върнат в училище, ще отворим и залите да танцуват и играят“, посочи премиерът.

„Фитнесите със сигурност ще ги отворим, а с ресторантьорите ще проведа среща“, заяви Борисов. Той изтъкна, че параметрите на епидемията продължават да падат, но само в България.

По късно Борисов инспектира и строежа на магистрала „Европа“ край Сливница.