Радев стана президент благодарение на тези, които сега нарича мафия

0
898
Румен Радев

„Демократична България“, ДПС и Нинова оформиха Отечествения фронт още през 2016 г.

Светослав Стамов, фесбук

Вчера един човек от фб листа ми написа:“Голата истина: Тези, които искат незабавна оставка, са за кабинет на Радев. Точка. Въртете, сучете – това е голата истина. “

Разбира се, че са. Те си бяха „за“ още на президентските избори: нека си припомним с чии гласове беше избран Радев за президент: 94% от привържениците на БСП (няма изненада), 75% от вота му обаче дойде от… ДПС – опа, изненада? Без гласовете на ДПС и ДОСТ в негова полза Радев нямаше да бъде президент! 9% от ДПС вота отиде за кандидата на ГЕРБ, срещу 75% от вота на… КОЙ бе, уважаеми „протестъри“, „КОЙ“ ? И днес Радевците по площада протестират срещу… мафията“? Президентът на мафията, който щеше да е пенсионер, ако не беше мобилизирал гласовете на Пеевски и Доган в своя полза, води „народа“… срещу ДПС, Пеевски и ГЕРБ“ – че той кога е правил друго?

Втора изненада – болшинството от гласовете на т.н. „Реформаторски блок“ и Демократична България, т.е. на комунетата Христо Иванов и другия виден борец срещу мафията, Радан Кънев, са отишли в подкрепа на фаворита на БСП и ДПС, тоест Радев? – близо 40% от избирателите на мощните млади демократи за супер България гласуваха в един блок с хората на пеевски и доган – още през 2016-а! За любимия Радев, срещу 20% гласували за кандидата на ГЕРБ.

И днес съидейниците на БСП, ДПС и Пеевски върлуват по площадите във война срещу … Пеевски и Доган, а комунето Ицко и апапа Радан, които гласуваха за кандидата на БСП и ДПС – моля, погледнете цифрите – те не лъжат. И после ми обяснявайте как тия двете комунета, Ицко и Раданчо, борят „Пеевски“ и „мафията“ – ами те са си в предизборна коалиция с Пеевски, Доган и Нинова поне от 2016-а! И лицето на тая коалиция е, разбира се – Радев? С чии още гласове беше избран Радев, освен тези на ДПС, БСП, ДП и „реформаторите“: 76% от гласоподавателите на АБВ, 55% от гласоподавателите на ДОСТ, 32% от гласоподавателите на Да, България – никой от гореизброените не даде повече от 20% за кандидата на ГЕРБ.

Отечественият фронт на комунистчетата си съществува още от 2016-та; напълно резонно, днес ОФ-то организира колективната тупурдия на феновете си. Но извинете, протестите не са разнородни – те са напълно еднородни и тая коалиция се появи още през 2016-та. Тя си е червена, русофилска и крайнолява, доминирана напълно от БСП като електорална тежест. Абсолютно същата. Съжалявам, но не измислям аз цифрите. Няма никаква изненада – комунистчетата от Реформаторския блок и ДБ се прегърнаха с БСП, ДПС и АБВ още през 2016-а. А без решителните гласове на ДПС и ДОСТ Радев просто нямаше да бъде избран. Напълно логично, днес същите искат служебен кабинет на Радев. И си го искат хората напълно съзнателно. Те обаче го искаха още през 2016-та и сега потвърждават избора си – власт за червените и кандидата им Радев. Останалото са лозунги и глупости. Ицко и Раданчо преднамерено се опитват да помогнат на Радев да вземе властта. Ето ги цифрите: