Само в Breaking.bg: Полицията вече рови в охранителната фирма на Очите

Екипът на Главна дирекция "Национална полиция" е в Бургас от понеделник

0
178
очите
Собствениците на "Аркус-Сигурност-Бургас". КОЛАЖ: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Данъчните също проверяват „Аркус-Сигурност-Бургас“

Стефан Ташев

Екип от Главна дирекция „Национална полиция“ вече проверява охранителната фирма „Аркус-Сигурност-Бургас“, в която Димитър Желязков-Очите е мениджър по маркетинг и нови пазари, научи Breaking.bg. Екипът е командирован от София в Бургас в понеделник. Това става по разпореждане на Специализираната прокуратура. Проверката бе възложена във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления по чл.321, чл.330 и чл. 213 от НК.

Освен полицията експерти на НАП също проверяват фирмата и свързаните с нея физически и юридически лица.

Както Breaking.bg писа бившият шеф на „Криминална полиция“ и няколко РПУ-та в Бургас Иван Владимиров е само управител на „Аркус-Сигурност“. Собствениците са други-Георги Дросев и Бенчо Бенчев, взели дела на убития гард на Очите Александър Алексиев-Японеца без пари. Твърди се, че Дросев е човекът в сянка в охранителната фирма заедно с „мениджъра“ Митьо Очите.

Името му изплува в разследване на BtV през юли 2017 година. Тогава репортерът Росен Цветков пусна материал как бивш затворник разказва за доставката на наркотици в Бургаския затвор.

Майка му, която също говори пред камера, допълва, че носела дрогата, предимно амфетамини, в затвора, а парите от нейната продажба лично отчитала в автокъща „Дросеви“. По 1000 лева месечно. Амфетамините се внасяли с покровителството на зам.-шефа на затвора Методий Владимиров, син на Иван Владимиров. Въпреки, че има криминални регистрации в полицията, Георги Дросев има разрешително за носене на оръжие.

В екипа, който трябва да провери фирмата, са включени служители на Икономическа полиция, служба КОС и Криминална полиция.