Кой стои в сянка в охранителната фирма на Очите ?

Как криминално проявен има разрешително за лично оръжие ?

0
1679
очите
Георги Дросев, босът в сянка на фирмата на Очите. СНИМКА: BtV

Управителят Владимиров няма как да уволни собствените се началници

Стефан Ташев

Управителят на фирма „Аркус-Сигурност“-Бургас Иван Владимиров обяви днес в няколко сутрешни телевизионни блока, че ще уволни Димитър Желязков-Митьо Очите. Желязков бил назначен там през 2016 година като мениджър на трудов договор с цел да намира обекти за охрана.

Целта била Очите да се „реинтегрира“ в обществото след излизането си от затвора.

Владимиров не може да уволни никого от фирмата, защото тя се управлява от други хора, а той е само параван“, обясниха пред Breaking,bg запознати с ъндърграунда в Бургас.

Реалният собственик на „Аркус-Сигурност“-Бургас е Георги Дросев, твърдят те. Според фирмените регистри Дросев влиза във фирмата заедно с бургаския общински съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев на 28 февруари 2017 година. Двамата купуват дяловете на убития съсобственик на „Аркус-Сигурност“ Александър Алексиев-Сашо Японеца. Японеца е единствената жертва в престрелката през юни 2016 г в заведението 4 you” между хората на Митьо Очите и Божидар Кравата. Неофициално се твърди, че Алексиев е охранител на Желязков и реално неговият дял в „Аркус“ е дял на Очите, на който той е подставено лице.

Семейството на убития отрича. Но трудно обяснява откъде гардът Алексиев има пари да купи голям дял от фирмата.

Това става на заседание на съда по делото за убийството на Японеца. Тогава адвокатите на обвиняемите хора на Кравата разпитват съпругата на Алексиев-Петя. Тя обясни, че не знае с какви пари съпругът и е купил 40% от акциите на фирмата, която е с капитал 1,5 млн. лева след като е бил обикновен гард, който пазел магазини. Тя съобщи, че е дала акциите му без пари на Иван Владимиров. Бенчев и Дросев ги взимат и стават съдружници с Владимиров, който е със 17%. Кой е Георги Дросев ?

Произлиза от известен род в Странджанско. Започнал кариерата си като автокрадец, сега е собственик на автокъщи „Дросеви“ и магазини за авточасти в Бургас и София. Леля му е три мандата кмет на софийското село Мрамор по времето на Стефан Софиянски.

Твърди се, че Дросев е човекът в сянка в охранителната фирма заедно с „мениджъра“ Митьо Очите.

Името му изплува в разследване на BtV през юли 2017 година. Тогава репортерът Росен Цветков пусна материал как бивш затворник разказва за доставката на наркотици в Бургаския затвор.

Майка му, която също говори пред камера, допълва, че носела дрогата, предимно амфетамини, в затвора, а парите от нейната продажба лично отчитала в автокъща „Дросеви“. По 1000 лева месечно. Амфетамините се внасяли с покровителството на зам.-шефа на затвора Методий Владимиров, син на Иван Владимиров от „Аркус-Сигурност“. Владимиров-старши е бивш шеф на няколко РПУ-та в Бургас.

Според бившия затворник Дросев е свързан с Очите. Пред камерите Дросев отрече. Двама негови гардове пък се опитаха да попречат на репортера да снима. През октомври 2017 година един от тях, Божидар Москов, бе задържан при мащабна спецоперация срещу наркотрафика в Бургас, Слънчев бряг и Поморие. Оказа се, че Москов е служител на автокъща „Дросеви“.

Според неофициална информация в охранителната фирма се действало на принципа „лошо ченге, добро ченге“. Първата роля се изпълнява от „силовака“ Очите, а втората от Дросев. Той бил връзката на хората на Желязков с правосъдната система, полицията и политиците.

През 2007 г Георги Дросев е кандидат за общински съветник от Предизборна коалиция „Възраждане“ в Бургас. Той е шести, а на първите две места в листата са Найден Милков и Бенчо Бенчев-Бенчо „Ролса“. Не влиза в общинския съвет. Негов братовчед със същата фамилия Георги Дросев е кандидат на БСП за кмет на странджанското село Твърдица през 2015 година, но губи.

Според осведомени именно фамилията Дросеви дава старт на шеметната кариера на Бенчо Бенчев и му помага да изкупи големи земеделски площи в Ямболско и Бургаско, превръщайки го в крупен зърнопроизводител и бизнесмен.

Дросев има криминални регистрации в полицията, но е с разрешително за носене на оръжие. Как става това, нека кажат шефовете на бургаската полиция.

Управителят на „Аркус-сигурност“ Владимиров има „контакти“ с Дросев още от работата си в МВР. Твърди се, че след пенсионирането си се е молел на Бенчо и Георги Дросев, за да го вземат във фирмата. Така, че едва ли Владимиров е човека, който може да уволни някого.

Още повече ако е верен слухът, че Дросев назначава хората в сектора за борба с наркотрафика на ОДМВР-Бургас.