В Цалапица искат уволнения и в полицията, и в прокуратурата

0
38
Стотици хора излязоха на протест снощи в Цалапица. Снимка: 24 часа

Жителите са категорични – протестите ще продължат до постигането на справедлива присъда за убития младеж

Не стихва напрежението в Цалапица. Преди седмица хората започнаха да протестират след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Местните обвиняват полицията в забавяне на разследването. Последваха и рокади на полицейски шефове.

Спокойно и без напрежение премина националният протест в събота вечер, който организираха жителите на селото. В него се включиха стотици хора от цялата страна. Дойдоха и футболни фенове.

Над 70 полицаи и служители на „Жандармерията“ охраняваха демонстрацията. Снощи недоволството излезе извън пределите на село Цалапица. Протестиращите блокираха за половин час надлеза на автомагистрала „Тракия“. Спряха движението на отбивката в посока София и Бургас, съобщи Нова телевизия.

Хората поискаха не временно отстраняване, а уволнение на началника на РПУ Стамболийски, както и масови оставки на всички разследващи случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Настояват и за смяна на прокурора по случая. Жителите са категорични – протестите ще продължат до постигането на справедлива присъда за убития младеж. Настояват и за промяна на обвинението на близнаците, които сега са обвинени за лично укривателство.