Томислав Дончев: Имаме интерес от бързи избори, веднага

0
208
Томислав Дончев

Причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост, казва вицепремиерът

Има 3 варианта – правителството остава, отива си или ново правителство в този парламент. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV във връзка с обсъжданията с министри и висши функционери на ГЕРБ на различни варианти за излизане от кризата.

„Трудно е решението, защото трябва да се намери балансът между гражданския мир и желанието ни да не се вкарва държавата в хаос“, каза още вицепремиерът.

„От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори“, добави той и каза, че всички варианти са лоши.

По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията са разнопосочни. „Дори при предсрочни избори това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада“, обясни той. Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред.

Дончев заяви, че причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост: „Очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората.“