Фандъкова: Само БСП не подкрепиха увеличението на заплатите в столичния градски транспорт

0
393
фандъкова
Йорданка Фандъкова

Столичният общински съвет прие да вдигне възнагражденията с 10%

Хората трябва да знаят, че БСП не подкрепиха доклада за увеличение на възнагражденията на работещите в транспортните дружества. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет, предаде ,,Фокус“.

Предложих и Общинският съвет подкрепи една перспектива за хората, работещи в транспортните дружества. Проблемът с недостига на водачи още съществува, както на шофьори, така и на ватмани, въпреки, че вече има интерес към тази професия и тази година увеличихме с 20% заплатите на водачите в транспортните дружества в София“, добави тя.

Фандъкова поясни, че след тежки преговори със синдикатите се е приела тригодишната програма за увеличение на всички работещи в дружествата с 10% на година.

Надявам се, че това ще се реализира през следващите години, защото знаете, че ще сме длъжни да внасяме средства, които ще осигурят този ангажимент“, коментира Фандъкова.

За съжаление колегите от БСП не подкрепиха доклада за увеличение на възнагражденията на шофьорите, те си имат явно своите аргументи, но това хората трябва да го знаят“, добави Фандъкова.