Антон Тодоров: Защо Бенчев не е регистриран от БСП като дарител ?

Според него БСП е единствено и само продължение на организираната престъпност с други средства

0
291
бсп
Антон Тодоров

Финансира ли се партията с крадени пари ?

БСП сами паднаха в капана и признаха, че предизборните кампании им се финансират с мръсни пари, които не се обявяват. Неволното признание направи тази сутрин по Би Ти Ви общинският съветник от Бургас Чанко Мирчев, който обяви, че арестуваният с нарко боса Митьо Очите Бенчо Бенчов е крупен дарител на столетницата. Това написа съветникът в ГЕРБ Антон Тодоров във Фейсбук по повод скандала с Бенчев. Ето какво добави той:

Казаното от общинския съветник от БСП-Бургас Чанко Мирчев преди час по БиТи Ви, че закопчаният авер на Митьо Очите и обвинен в пране на пари и цял поменик от престъпления общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, е тотален скандал. Защо?

Първо, проверих дали Бенчо Бенчев присъства в официалните отчети на БСП като дарител. Не, не присъства. Това не означава ли, че БСП се е превърнала в криминална платформа, която може би се финансира от престъпния свят? Припомнете си, че само преди половин година излезе на светло фактът, че братът на действащ БСП депутат е закопчан за участие в ОПГ и когато проверихме списъците на дарителите, се оказа, че той е вътре. На БСП се наложи да връща едни престъпни пари, с които беше финансирана кампанията им. Второ, даренията от физически лица не могат да надхвърлят повече от 10 000 лв., а всяко получено дарение трябва да се декларира в 7-дневен срок от получването му. От думите на общинския съветник от БСП-Бургас Чанко Мирчев разбираме, че неговият колега съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев е дарил няколко десетки хиляди лева за последната кампания на БСП там. Тук веднага възниква въпросът това не е ли признание, че БСП се е финансирала с мръсни пари на мафията, изпрани чрез схема, в която участват представители на самата БСП?

Трето, веднага се сетих и за дарителите на Румен Радев и Илиана Йотова за кампанията им като кандидат-президент и кандидат-вицепрезидент през 2016 г. Там всеки пети дарител е регистриран като социално слаб или получава някакви социални плащания, вкл. за отопление. Сред дарителите на Радев има няколко, които са загубили цялото си имущество от частни съдебни изпълнители, но иначе даряват другаря Радев. Това не Ви ли се вижда съмнително? Има дори особено фрапантен случай на дарител от Кюстендил, чиято съпруга е осъдена за кражба на 6000 лв., от които пред съда се доказва, че 4500 лв. тя дава на съпруга си.

Дали пак някаква част от тези крадени пари не е попаднала в кампанията на Радев и Йотова? Изобщо въпросите са много и всички те изискват отговори от БСП. Защото, когато отговорите бъдат дадени от разследващите, тогава ще се види за пореден път, че БСП е единствено и само продължение на организираната престъпност с други средства“.