Арести за злоупотреби с европари

0
137
Снимка: Pixabay

Прокуратурата разследва незаконно получаване на средства от ЕС, администрирани от ДФ „Земеделие“

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на средства от фондове на Европейския съюз, основно по мерки администрирани от Държавен фонд „Земеделие“.

В хода на разследването срещу организирана престъпна група на 11.02.2021 г. са извършени общо 18 броя претърсвания и изземвания в различни имоти, които се намират на територията на София, общините Годеч и Костинброд.

Действия по разследването са проведени в служебни помещения в община Годеч, а също така и в Областна дирекция по безопасност на храните (ОБДХ) – София област. При претърсванията са иззети множество книжа, документи и парични суми. Има задържани лица за срок от 24 часа, съобщиха от прокуратурата.

До късно през деня вчера не беше ясно дали кметът Радослав Асенов е задържан за 24 часа и дали е обвинен, също не се знаеше дали е отведен за разпит.

Източник на „24 часа“ от града съобщил, че Специализираната прокуратура и КПКОНПИ работят по случай със субсидии за животновъдно стопанство, с което връзка има и кметът. Става въпрос за история отпреди няколко години. Стопанството било проверявано от БАБХ – София област, с директор доктор Леонид Лавчев. Според местните той е близък на кмета Асенов.