Арестуваният Атанас Бобоков се оттегля като директор на „Монбат“

0
10
Снимка: Economic.bg/Архив

Дружеството загуби значителна пазарна стойност в последните дни

Арестуваният по аферата с италианския боклук Атанас Бобоков се оттегля като изпълнителен директор на „Монбат“ АД. Това уведомява самият той в изявление до фондовата борса.

„С оглед запазване на стабилността на представляваната от мен компания „Монбат“ АД и граденото с години доверие на инвеститорите с настоящото заявявам, че се оттеглям от поста си на изпълнителен директор на дружеството „Монбат“АД“, гласи цялото изявление на по-големия от двамата братя, разпространено до борсата днес.

Срещу Пламен и Атанас Бобокови тече разследване и със заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков бяха повдигнати обвинения за организирана престъпна група, свързана с вноса и износа на отпадъци в чужбина. Атанас Бобоков е с мярка „задържане под стража“, постановена от съда, а Пламен Бобоков беше освободен срещу гаранция от 1 милион лева.

Акцията на прокуратурата предизвика значителен удар върху дружествата от групата на „Приста Ойл холдинг“ на двамата братя. Търгуваното на Българска фондова борса дъщерно дружество „Монбат“ АД загуби 20% от стойността си в последните дни.