Арестуваха българин в Германия, убил сънародник в Испания

0
55
джихадист
Снимка: архив

В колата му кръв от жертвата. Работната версия е разчистване на сметки между наркотрафиканти

Българин на 46 години беше задържан при зрелищна операция в Германия. Той е заподозрян за кървавия разстрел на 43-годишен сънародник край испанския курортен град Марбея през октомври миналата година.

Сигналът за намереното тяло в канавка край път A-7176 бе подаден на 27 октомври. Предната вечер българинът е бил обявен за издирване, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че е излязъл в петък вечерта от дома им и не се е прибрал. Семейството живеело в Испания от 3 години, а преди това е било в Южна Африка.

При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, патоанатомите са извадили 14 куршума от тялото на 43-годишния мъж. Процедурата е продължила два дни, тъй като се е наложила употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми.

Акцията по задържането на заподозрения е съвместна между германските и испанските власти, съобщи Dariknews. В продължение на 10 дни разследващите са следили 46-годишния мъж, преди да го арестуват. При обиск в дома и колата му са открити наркотици – 5,6 кг кокаин в тайник, намерени са и пистолет, както и множество регистрационни табели на автомобили. Автомобилът му е иззет за експертизи, защото са открити и следи от кръв, които се предполага, че са на жертвата. Предвижда се българинът да бъде екстрадиран в Испания, където срещу него да започне съдебен процес.

Разследващите смятат, че българинът е пристигнал в Коста дел Сол няколко дни преди да извърши убийството на своя сънародник. Към момента работната версия за разстрела е разчистване на сметки между съперничещи си в наркоразпространението банди.

На задържания ще бъдат повдигнати обвинения за убийство, наркотрафик, фалшифициране на документи и незаконно притежаване на оръжие.