Асен Генов за Слави Трифонов: Този човек има нулева политическа култура. Нула. Зеро̀.

0
843
Слави Трифонов, обграден от сценаристите си Снимка: Actualno.com/архив

Празни приказки и фамилиарничене в „домашното видео“, предназначено за неговия интернет балон 

Асен Генов Снимка: фейсбук

Асен Генов, фейсбук

Та, отделих час и нещо на „домашното видео“ на Слави Т. Трифонов. Не се разочаровах, в смисъл, потвърди се мнението ми, че този човек има нулева политическа култура. Нула. Зеро̀.

Празни приказки и фамилиарничене с „помазаните“ да могат да се включат на живо с въпрос. Самите въпроси – поразително неадекватни. Уви, 80-те процента на Иво Христов все така доминират със смазващото си мнозинство в BG политиката. Основно, въпросите и отговорите бяха в стилистиката на „ще изведете ли България на нови, светли хоризонти и висини?“, на което основно отговорът беше в стил „кой, освен нас, ще ви оправи?…“

Някои въпроси касаеха минали периоди и заигравания на Трифонов – примерно, симпатиите му към Борисов. Тук, отговаряйки, Трифонов отново не прояви въображение и извиненията бяха в стил: всеки греши, но ние, в парламента, ще сме супер-дубер пичове!… Тоест, нищо ново, нищо конкретно и страшно много заемки от чужди политически идеи, които в артистичните и академичните среди се наричат плагиатство.

Уви, това видео е предназначено за неговия интернет балон, доста обемист, за съжаление, но при толкова много хелий, неизбежно е да се издигне нависоко, преди да се спука и да залее всички отдолу с онова нещо, с което е пълна торбата, преди да се удари във вентилатора.